asutay

Başarılı
Merhaba,

Yeni bir kasa topladım ve 2. el olarak RX 5700 XT aldım. Yeni kasanın bileşenleri aşağıdaki gibi:
  • AMD Ryzen 5 5600
  • ASRock B550M-HDV AMD B550 4733 MHz
  • MSI MAG A600DN 600W
  • XFX Radeon 5700XT
  • 16 GB (2x8) G.Skill Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16
Şimdi ben bu kasada ekran kartını taktığımda bazı sorunlar yaşıyorum:
  1. En güvenli sürümü olan driverı indirip kuruyorum, kurulum aşamasında %50 seviyesine geldiğinde ekran birkaç kez gidiyor. O bilinen klasik USB aygıt bildirim sesi geliyor ve sonra görüntü tamamen gidiyor.
  2. Güvenli modda bilgisayarı başlatıyorum, sorunsuz ekran geliyor. DDU ile driver siliyorum.
  3. Driver sildikten sonra yeniden başlatıyorum, tahmini 8-10 dakika görüntü ekranda oluyor ama birden yine görüntü gidiyor.
Dedim kart mı bozuk, gidip ofisimde bulunan kasadan ekran kartını alıp taktım. Driver kurdum, FurMark testi yaptım, hiç görüntü gitmedi. Ekran kartını zorladım, 15-20 dakika yük altına soktum. Sıfır sıkıntı ama kendi yeni topladığım kasada böyle bir problem yaşıyorum.

Sevgili @Recep Baltaş bu konuda bana fikir verebilir misin?

Hatta yeni topladığım kasada PSU yetersiz kalıyor. Markası falan diye gittim sıfır PSU aldım, yine fark etmedi.

@14925 sizin bir fikriniz olabilir mi bu durum hakkında ?

Son düzenleme:
Sürücü olarak Pro 25.Q2 sürümünü kurmayı dener misin? Kartta sorun olma ihtimali de var, driver kurulumu esnasında çökme genelde donanımsal oluyor.

Tabii deneyim. Ama ofisimde bulunan kasada denedim driver kurdum sıfır çökme oldu. Hatta 10-15 dakika teste soktum.
İşin sıkıntılı tarafı, kartı ofisteki kasada denedim sorun olmayınca (sahibinden onay verdim).

Son düzenleyen: Moderatör:
@asutay, yani yanlış anlamadıysam aynı ekran kartı sizin bilgisayarınızda sorun çıkarırken ofisteki bilgisayarda sorunsuz mu çalışıyor?

Ofisimde bir kasa var evet.
Bir de evimde yenı topladığım yukarıdaki sistem var. Yeni topladığım bu kasada ekran kartı belirtmiş olduğum sorunları veriyor.

Ofisimde bulunan kasaya taktım hiç görüntü gitmedi, FurMark testi yaptım 15-20 dakika 75-78 derece sıcaklığa geldi tık demedi.

Yeni topladığım kasada isimsiz kalitesi PSU vardı. Ondandır dedim gittim yeni 600W PSU aldım yine ekran gidiyor aynı şekilde.

Ofisimde bir kasa var evet.
Bir de evimde yenı topladığım yukarıdaki sistem var. Yeni topladığım bu kasada ekran kartı belirtmiş olduğum sorunları veriyor.

Ofisimde bulunan kasaya taktım hiç görüntü gitmedi, FurMark testi yaptım 15-20 dakika 75-78 derece sıcaklığa geldi tık demedi.

Yeni topladığım kasada isimsiz kalitesi PSU vardı. Ondandır dedim gittim yeni 600W PSU aldım yine ekran gidiyor aynı şekilde.
Hocam yeni PSU'yu alalı 14 gün olmadıysa iade etmenizi öneririm, zira MSI'ın DN ile biten PSU'ları yanlış hatırlamıyorsam çok da güzel değillerdi. 600W aslında RX 5700 XT için sınırda kalıyor, en azından 650W olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Ofisinizdeki güç kaynağının modeli nedir?

Merhaba,

Yeni bir kasa topladım ve 2. el olarak RX 5700 XT aldım. Yeni kasanın bileşenleri aşağıdaki gibi:
  • AMD Ryzen 5 5600
  • ASRock B550M-HDV AMD B550 4733 MHz
  • MSI MAG A600DN 600W
  • XFX Radeon 5700XT
  • 16 GB (2x8) G.Skill Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16
Şimdi ben bu kasada ekran kartını taktığımda bazı sorunlar yaşıyorum:
  1. En güvenli sürümü olan driverı indirip kuruyorum, kurulum aşamasında %50 seviyesine geldiğinde ekran birkaç kez gidiyor. O bilinen klasik USB aygıt bildirim sesi geliyor ve sonra görüntü tamamen gidiyor.
  2. Güvenli modda bilgisayarı başlatıyorum, sorunsuz ekran geliyor. DDU ile driver siliyorum.
  3. Driver sildikten sonra yeniden başlatıyorum, tahmini 8-10 dakika görüntü ekranda oluyor ama birden yine görüntü gidiyor.
Dedim kart mı bozuk, gidip ofisimde bulunan kasadan ekran kartını alıp taktım. Driver kurdum, FurMark testi yaptım, hiç görüntü gitmedi. Ekran kartını zorladım, 15-20 dakika yük altına soktum. Sıfır sıkıntı ama kendi yeni topladığım kasada böyle bir problem yaşıyorum.

Sevgili @Recep Baltaş bu konuda bana fikir verebilir misin?

Hatta yeni topladığım kasada PSU yetersiz kalıyor. Markası falan diye gittim sıfır PSU aldım, yine fark etmedi.

@14925 sizin bir fikriniz olabilir mi bu durum hakkında?

Anakart PCI-e slotunda problem olabilir, kasayı yan yatırıp test edin.

Hocam yeni PSU'yu alalı 14 gün olmadıysa iade etmenizi öneririm, zira MSI'ın DN ile biten PSU'ları yanlış hatırlamıyorsam çok da güzel değillerdi. 600W aslında RX 5700 XT için sınırda kalıyor, en azından 650W olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Ofisinizdeki güç kaynağının modeli nedir?

Yeni aldım Amazon'dan iade edip o zaman 650W bir ürün alayım.
Zamanında pchocasının düzenlediği kampnayadan almıştım kasayı
İçinde "Thermaltake 650W TR2 s" var mış şimdi baktım.
OFİS:
  • İşlemci: Intel Core i5-12400F
  • Ekran kartı: ASUS Dual RTX 4060 8 GB (Beyaz)
  • Anakart: ASUS Prime H610M-R-SI
  • RAM: Crucial Pro (2x8) 16 GB DDR5 5600MHz CL46
  • Depolama: Crucial P3 Plus 1TB Gen4 M2
  • Kasa: Thermaltake S200 TG ARGB (Beyaz)
  • PSU: Thermaltake 650W 80+

Anakart PCI-e slotunda problem olabilir, kasayı yan yatırıp test edin.

Selam bunu deneyeceğim kasayı yenı topladım anakart yeni ama sorun olmayacak anlamına gelmez. Deneyelim.

Selam. Uzun süredir işlerimden dolayı kasaya bakamadım. Sorun devam ediyor.
Acaba bu konuda bana yardımcı olacak biri var mı ücretli veya ücretsiz. Çünkü ben sorunu çözemedim.

@Recep Baltaş konuya müsait olduğunda bakabilir misin lütfen?

Isyerindeki PSU'yu sokmesi cok sorun olmayacaksa onu evdeki kasaya takip deneyin isterseniz. En azindan PSU'dan mi kesinlesmis olur.