CanPatrioTic

Yetkin
Yer
Ankara
Merhabalar aşağıdaki sistemi kullanıyorum ve çoğu oyunda bu sıralar drop atmaya başladı. FPS değerlerini iyi veriyor fakat 3-5 saniyede bir drop atıyor ve sorunu çözemedim. BIOS güncel. Formatlamayı düşünüyorum fakat çözüleceğinden emin değilim.
  • AMD Ryzen 5 5600 6 Çekirdek 3.50 GHz (SE-214-XT Kule Tipi Fan)
  • AMD Radeon RX 9060 XT 16GB
  • Corsair (2x16) 32GB 3200MHz CL16 Dual Kit
  • MSI B450M PRO-M2 V2
  • 1TB KC3000 M2 SSD (176 GB boş yer var)

Yavaş yavaş zaten DDR5 sistem için parça topluyorum hocam. Bir süre daha idare etsin beni başka bir şey istemem. :')

Nadirdir ama bazen XMP stutter sorununa neden oluyor elle ayarlamak sorunu çözüyor. BIOS için stok ayarları da dener misin?
Format attığım gibi XMP açmıştım. Stok ayarlar ile hiç denemedim hocam.

Yavaş yavaş zaten DDR5 sistem için parça topluyorum hocam. Bir süre daha idare etsin beni başka bir şey istemem:')

İdare eder karta biraz UV yaparız sıkıntı olmaz.

Format attığım gibi XMP açmıştım. Stok ayarlar ile hiç denemedim hocam.

Olsun belki güncelleme ile çakışma yapıyordur. Sen yine de stok ayarlarda bir dene.

Tek şu an 1TB SSD üzerinde Windows kurulu ve oyunlar orada yüklü. 7200RPM'lik bir HDD var fakat oraya depolama ya da ufak oyunları kuruyorum.

Hocam sürüm hatası şöyle; tamam dedikten sonra oyunu direkt kapatıyor giremiyorum. Bu sürüm olabilir şu an da sürümünü tam hatırlayamadım fakat otomatik kendisi güncelliyor.

Xigmatek X-Power 650W'lık bir PSU kullanıyorum 6 yıl oldu bana mısın demedi daha 😁

Ekran kartının tam modeli nedir? ASUS? Sapphire?

Sen yine de yeni sürücüleri kurmadan önce her zaman DDU ile kaldırıp güncelle "otomatik güncelle" yapınca bazen sorun olabiliyor.

Drop sorunun hangi oyunlarda oluyor belli oyunda mı yoksa tüm oyunlarında mı?

OCCT testi yapıp 12v 5V 3.3v kısımlarınıda kontrol edebilir misin?