F4T1H55

Çalışkan
Merhaba. Yaklaşık 1.5 ay önce bilgisayarımın ekran kartı, işlemci ve anakartını değiştirdim ve bu değişimden sonra oyun oynadığım esnada PC bazen ekranı gidiyor ve restart atıyor. Bazen ise restart atmıyor, manuel kapatıp açıyorum. Oyun dışında normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok. Saatlerce kullanayım kapanma olmuyor. Ekran gittikten sonra anakartta VGA ışığı yanıyor. Sorunu tam anlamadım. Ekran kartının testlerini yaptım, FurMark kullandım, OCCT kullandım, onlarda hiçbir sıkıntı olmadı. PSU mu yetersiz kalıyor diye şüpheye düştüm. Çünkü 600W fakat 12v kanaldan 480W veriyor sadece (parça değiştirmeden önce i3 10100F ve RX 570 kullanıyordum hiçbir sıkıntı yoktu). Olay görüntüleyicide Kernel Power 41 hatası alıyorum. Biraz araştırdım ve genelde PSU'ya da ekran kartından kaynaklıymış. Acaba sorunu yaşayan başka biri veya çözümü nasıl olur bilen var mı?

Sistem:
  • Ryzen 5 5600.
  • MSI B550M Pro VDH anakart.
  • 16 GB RAM.
  • XFX RX 7600XT.
  • Kingston NV2 500GB M.2 SSD.
  • Seagate 1TB 2.5 HDD.
  • Frisby 600W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Firsby PSU ve RX 7600XT kombosu, en sevdiğim :) Hangisi sorunlu acaba? Bugün oyumu RX 7600XT'den yana kullanırdım ama her halükarda PSU değişmen gerektiği için önce kaliteli bir PSU alarak başla diyeceğim.

Son düzenleme:
Firsby PSU ve RX 7600XT kompsu, en sevdiğim :) Hangisi sorunlu acaba? Bugün oyumu RX 7600XT'den yana kullanırdım ama her halükarda PSU değişmen gerektiği için önce kaliteli bir PSU alarak başla diyeceğim.
recep hocam ekran kartından niye şüphe ediyorsunuz en başta bilinen kronik bir sıkıtnısı vs mi var acaba?

recep hocam ekran kartından niye şüphe ediyorsunuz en başta bilinen kronik bir sıkıtnısı vs mi var acaba?
ve eklemem gerekirse occt kullandığım zaman 3.3v değeri 3.15 gibi değerlere 5v değeri ise 4.9 gibi değerlere iniyor 12v ise sabit 12 değerinde kalıyor.

Recep hocam ekran kartından niye şüphe ediyorsunuz en başta bilinen kronik bir sıkıtnısı vs mi var acaba?

Sisteminiz tam yükte yaklaşık 450W ve en fazla 500W çekecektir, bu yüzden sorun yaşamamanız için 800W ve üstüne ihtiyacınız olacak en az 750W PSU takmanız gerek.

Sisteminiz tam yükte yaklaşık 450W ve en fazla 500W çekecektir, bu yüzden sorun yaşamamanız için 800W ve üstüne ihtiyacınız olacak en az 750W PSU takmanız gerek.
anladım hocam teşekkürler. test amaçlı arkaşımda fsp 650w psu var onunla bir denesem olur mu sizce?

Anladım hocam teşekkürler. Test amaçlı arkaşımda FSP 650W PSU var onunla bir denesem olur mu sizce?
Merhaba arkadaşımda 600W PSU vardı bendeki 650W ile denediğinde oyunu kapanmamaya başlamıştı o Warzone oynuyordu 600 PSU ile PC kapıyordu. Tabii hiç yoktan başka bir PSU ile dene tabii ki düzelirse yeni PSU alırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'dan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Pek güven verici bir PSU değil.
neredeyse 3. yılını doldurucak zamanında kasa içinde geliyordu frisby fc9320g kasasını kullanıyorum. belirttiğim gibi i3 10. nesil ve rx 570 ile bir sıkıntı olmuyordu fakat parça değişince bu durum ortaya çıktı.

Neredeyse 3. yılını doldurucak zamanında kasa içinde geliyordu Frisby FC9320G kasasını kullanıyorum. Belirttiğim gibi i3 10. nesil ve RX 570 ile bir sıkıntı olmuyordu fakat parça değişince bu durum ortaya çıktı.

O zaman direkt PSU denilebilir. Peki hangi parçaları değiştiniz?

Merhaba arkadaşımda 600W PSU vardı bendeki 650W ile denediğinde oyunu kapanmamaya başlamıştı o Warzone oynuyordu 600 PSU ile PC kapıyordu. Tabii hiç yoktan başka bir PSU ile dene tabii ki düzelirse yeni PSU alırsın.
tamamdır hocam kendisinden rica edeyim birde öyle test edelim.

O zaman direkt PSU denilebilir. Peki hangi parçaları değiştiniz?
işlemci anakart ve ekran kartını değiştirdim ryzen 5 5600 e geçtim anakart ise msı b550m pro vdh erkan kartıda rx 7600xt