R5 5600 ve RTX 3080 sistem 2K'da darboğaz yapar mı?

Thuge

Becerikli
Yer
Antalya
Merhaba sistemim aşağıdaki gibi,

• Ryzen 5 5600.
  • MSI RTX 3080 10 GB.
  • XPG 8x2 16 GB 3200 MHz CL16 RAM.
  • ASUS Prime B450 Plus anakart.
  • Crucial 1 TB M.2 NVMe SSD.
  • NZXT 750W +80 bronz PSU.
Bu sistemin yanında bir de 2K monitöre sahibim bu sistem ile 2K'da darboğaz yaşar mıyım? İşlemci odaklı oyunlarda sanki tam performans alamıyor gibi hissediyorum örneğin BF1 gibi.
Bu CPU yerine Ryzen7 5800X almak mantıklı bir hamle olur mu? Yoksa çok fazla bir performans farkı olmaz mı? Bazı kişiler Ryzen 5 5600'ün RTX 3080'i besleyemeyeceğini ve darboğaz olacağını söylemiş bazıları ise 2K'da darboğaz olmayacağını söylemiş kafam karıştı sizlere sormak istedim.

Ryzen 5 5600, RTX 3080'i besler beslemesine. Bu forumda açılan birkaç konuya bakaraktan şunu söyleyebilirim ki, sanırım 2K'da bir sorun yaşamazsın, yine de deneyip görmen en iyisi ve mantıklısı olur.

İnternette işlemcin ve ekran kartını seçip karşılaştırabileceğin birçok site var.

Eğer bu sitelerden birini diyorsan:
Yasaklı siteler/uygulamalar:
  • CPUboss.com
  • GPUBoss.com
  • Uzmanim.net
  • UserBenchmark.com
  • İstanbulbilisim.com
  • Nanokatalog.com
  • Bossbilisim.com
  • pc-builds.com
  • birxy.com
  • DriverBooster & Driver güncelleme programları.
  • Gamermarkt
  • Turkceyamaci.com
  • Dosya.tc ve dosya.co
  • GIBIRNet
  • Oyunexe.com
  • Versus.com
Bu siteler güvensiz, doğru bilgi vermeyen siteler. Bu sitelere inanıp insanlara yanlış bilgi verme derim.

Ben kendi sistemim için doğru veriler verdi hazır sistem almadan önce bakmıştım ama yine de ekran kartı kullanımın düşükse önce güncel sürücüleri kullanmaya çalış olmuyorsa DSR açıp monitörünü upslace edebilirsin.

Ryzen7 5800X'e geçmenin bir manası yok o zaman YouTube'da ki benchmark videolarına baktığımda da çok bir fark göremedim ama darboğaz yapar diyen olduğu için kafam karıştı açıkçası.
2K da darboğaz yapmaz. Güzel ikili.
Ryzen 5 5600, RTX 3080'i besler beslemesine. Bu forumda açılan birkaç konuya bakaraktan şunu söyleyebilirim ki, sanırım 2K'da bir sorun yaşamazsın, yine de deneyip görmen en iyisi ve mantıklısı olur.
Olsa bile rahatsız edecek düzeyde olmayacaktır, bence belleklerini 32GB yap misler gibi kullan.

Merhaba sistemim aşağıdaki gibi,

• Ryzen 5 5600.
  • MSI RTX 3080 10 GB.
  • XPG 8x2 16 GB 3200 MHz CL16 RAM.
  • ASUS Prime B450 Plus anakart.
  • Crucial 1 TB M.2 NVMe SSD.
  • NZXT 750W +80 bronz PSU.
Bu sistemin yanında bir de 2K monitöre sahibim bu sistem ile 2K'da darboğaz yaşar mıyım? İşlemci odaklı oyunlarda sanki tam performans alamıyor gibi hissediyorum örneğin BF1 gibi.
Bu CPU yerine Ryzen7 5800X almak mantıklı bir hamle olur mu? Yoksa çok fazla bir performans farkı olmaz mı? Bazı kişiler Ryzen 5 5600'ün RTX 3080'i besleyemeyeceğini ve darboğaz olacağını söylemiş bazıları ise 2K'da darboğaz olmayacağını söylemiş kafam karıştı sizlere sormak istedim.
Ne yapacağınıza bağlı hocam. CS veya Valorant'ta kaçınılmaz darboğaz olacak illaki.

Yüzde 5 10 fark için boş yere 5800X alma bence, dediğim gibi belleği de 32 yap kullan. DSR açıp tüm yükü karta bile verebilirsin sorun olmaz o şekilde. Ben 3090'ı o şekilde kullanmıştım.
1739208155407.webp

Geri
Yukarı Alt