R5 5600X AIDA 64 Extreme sonuçları nasıl?

Hala hata alıyorum 24-22 lere kadar geldim Curve Optimizer'de. Umarım uğraştığıma değer, denemeye devam ediyorum.

Ben 10 20 mhz için 1 gün prime95 yapıyorum, oc sabır işidir.

Şu değerlere kadar düştüm, hala hata alıyorum. Denemeye devam etmeli miyim yoksa bir sorun var acaba ? @AceTeq

Hata vermesi uzun sürüyor mu? Düşürmeye devam edin bakalım. Söylediğim ayarları yaptınız mı?

Uyuya kalmışım en son. Hayır sanırım her core'un testi 6 dakika sürüyor. Her 6 dakinanın sonunda ya hata veriyor ya da tamamlanıyor işlem. Genelde hata oluşuyor. Şu anda ayarlar şu şekilde

Global C-State, P-State ve SB Spread Spectrum ayarlarını kapattım.

Ya şu şekilde oluyor ya da ilk test edilen core'da hata alıyor sürekli. Ama her Core'un testi 6 dakika sürüyor. Düşürmeye devam ediyorum.

Tamam devam edin bakalım. Şu anki ofsetler nasıl?

Son olarak durum şu şekilde,

Core 1'i düşürüp tekrardan teste başlayacağım. Offsetleri de ekliyorum hemen BIOS'a girip.

Şu şekilde, biraz fazla mı düşürmem gerekti acaba işlemcimin silikon kalitesi çok mu kötü ?

Core5'te hata aldım mesela bu seferde daha ilk core testinden. Az önce hata vermemişti.

Verebilir belli olmuyor. Atladığımız bir şey yoksa bir yerden sonra hata vermeyi kesmesi lazım. Mesela Core 2, 28'de hata vermeden durabilmiş. Sanırım en verimli çekirdek Core 2.

Son durum nedir?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…