Himmet Ersoy

Gelişen
  • Anakart: B550 Gaming Plus
  • RAM: 32 GB Kingston 3200MHz
  • SSD: 1 TB Kingston
  • İşlemci: R5 5600X
  • Ekran kartı: RTX 4060
Bilgisayarımda CPU ışığı sabit kalıyor. 10 gün önce toplamdım, 10 gündür sıkıntısız kullanırken bir anda bu sorunla karşılaştım, 10 defa kapatıp açsam 1'inde düzeliyor. Anakartı Vatan'da garantiye gönderdim, geri geldi, sorun hâlâ aynı. BIOS sıfırladım, BIOS flash ile güncelledim, RAM yerlerini değiştirdim, yapmadığım bir şey kalmadı neredeyse. Bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Anakart: B550 Gaming Plus
  • RAM: 32 GB Kingston 3200MHz
  • SSD: 1 TB Kingston
  • İşlemci: R5 5600X
  • Ekran kartı: RTX 4060
Bilgisayarımda CPU ışığı sabit kalıyor. 10 gün önce toplamdım, 10 gündür sıkıntısız kullanırken bir anda bu sorunla karşılaştım, 10 defa kapatıp açsam 1'inde düzeliyor. Anakartı Vatan'da garantiye gönderdim, geri geldi, sorun hâlâ aynı. BIOS sıfırladım, BIOS flash ile güncelledim, RAM yerlerini değiştirdim, yapmadığım bir şey kalmadı neredeyse. Bir öneriniz var mı?
- Güç Kaynağını Kontrol Et: Güç kaynağının bağlantılarını ve yeterli watt oranını kontrol edin. İşlemci ve anakarta giden kablo bağlantılarının tam olduğundan emin olun.

- İşlemci ve Soğutucuyu Yeniden Takın: İşlemciyi soketinden çıkarıp, temizleyin ve tekrar düzgün bir şekilde yerleştirin. Soğutucunun da işlemci üzerinde sağlam bir şekilde oturduğundan emin olun.

- RAM Modüllerini Test Edin: RAM modüllerini tek tek deneyerek hangisinin soruna neden olduğunu kontrol edin. Tüm modülleri çıkarıp sadece biriyle başlatmayı deneyin.

- Donanım Uyumluluğunu Kontrol Edin: Ekran kartı ve işlemci ile anakartın uyumlu olup olmadığını kontrol edin. B550 Gaming Plus anakartın tüm güncellemelerinin yüklenip yüklenmediğini tekrar gözden geçirin.

- Kısa Devre veya Korozyon Kontrolü: Anakartta, işlemcide veya RAM’de herhangi bir fiziksel hasar veya kısa devre belirtisi olup olmadığını kontrol edin.

- BIOS Yeniden Sıfırlama: BIOS pillerini çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar takarak BIOS'u sıfırlamayı deneyin.

- Aşırı Isınmayı Kontrol Edin: İşlemci sıcaklıklarını kontrol edin; eğer aşırı ısınıyorsa soğutma sistemini iyileştirin.

- Periferal Cihazları Çıkarın: Bilgisayarı başlatırken harici tüm cihazları (klavye, fare, USB) çıkarın ve sadece monitörü bağlayarak açmayı deneyin.

Bu adımları takip ettiğinizde, eğer çözüm bulamazsanız daha profesyonel bir bakış açısıyla bir teknisyenden destek almayı düşünebilirsiniz.