Yeni bir sistem toplamıştım. "CSM algılandı" sorunu yaşıyorum ve sistemim anlık donuyor. Oyundayken Alt + Tab yapınca mesela Chrome'a geçiş yapıyorum ya da YouTube'da bi' video açıyorum sistem 3 saniye donuyor dızzz sesiyle. Bunu cok üstelersem reset atıyor direkt.
Sistem:
Ryzen 5 5600X
RX 9060 XT 16GB
RAM 16 GB 2x8
SSD 512 GB
Ekleyecek olursam BIOS update yaptım. Sistem 2 haftalık, SSD dolu degil. İlk 3-4 gün böyle bir sorun yoktu bi' anda gelişti. Buna da anlam veremedim, yardımcı olur musunuz?
AMD Adrenalin programında bunlar yazıyor, görüntü olarak aşağı yükledim.
Herkese merhaba. Bu yazımda genellikle AMD ekran kartlarında zorlayıcı oyun veya uygulama kullanırken sıklıkla RX 5XX, RX 5XXX serisinde karşılaşılan fakat RX 6XXX ve RX 7XXX serisinde de gördüğümüz sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik ve durduk yere Yeniden Başlatma/Wattman ayarlarınız sıfırlandı gibi hatasıların çözümünü anlatacağım. Yararlı olduysa beğendim ifadesi koymayı unutmayın.
Bu rehberde diğer rehberlerden farklı olarak Donanım Hızlandırma, FreeSync, Radeon Chill ve Radeon Görüntü Keskinleştirme kapatın veya devre dışı bırakın gibi ifadeler...
Bu rehber sorunu çözdü Gen4 yaptım PCI-e slotunu BIOS'tan ve denilenleri yaptım.
Hocam sorun hala devam ediyor arka sekmede ne olursa olsun steame de geçiş yaptım donuyor videolu bişey gördügünde dızzzt diye takılı kalıyor 3-5 saniye aldığım ilk haftalar böyle bişey yoktu kafayı yemek üzereyim win 11 var şuan win 10 a geçiş mi yapsam napıcam bilmiyorum
Arkadaşlar sorun hala devam ediyor hiç bir oyunda sorun yok ama steam,discord görüntülü yayın,video izleme vesaire her şeyde reset atıyor bilgisayar denilen her şeyi yaptım internetten coğu şeyi araştırdım psu mu sorunlu dicem ilk hafta böyle bi sorun yoktu işin ehli biri bana yorum yapabilir mi
Hocam sorun hala devam ediyor arka sekmede ne olursa olsun Steam'e de geçiş yaptım donuyor videolu bir şey gördügünde dızzzt diye takılı kalıyor 3-5 saniye aldığım ilk haftalar böyle bir şey yoktu kafayı yemek üzereyim Windows 11 var şu an Windows 10'a geçiş mi yapsam ne yapacağım bilmiyorum.
Arkadaşlar sorun hala devam ediyor hiçbir oyunda sorun yok ama Steam, Discord görüntülü yayın, video izleme vesaire her şeyde reset atıyor bilgisayar denilen her şeyi yaptım internetten coğu şeyi araştırdım PSU mu sorunlu diyeceğim ilk hafta böyle bir sorun yoktu işin ehli biri bana yorum yapabilir mi?
Video da çekemiyorum hata veriyor ve kaydetmiyor size göstereyim @Recep Baltaş bilginize ihtiyacım var her şeyi denedim her şeyi tek bir format kaldı onuda yedekleme yapıyorum dosyalarımı onuda yapıcam birazdan
Video da çekemiyorum hata veriyor ve kaydetmiyor size göstereyim @Recep Baltaş bilginize ihtiyacım var her şeyi denedim her şeyi tek bir format kaldı onu da yedekleme yapıyorum dosyalarımı onu da yapacağım birazdan.
Herkese merhaba. Bu yazımda genellikle AMD ekran kartlarında zorlayıcı oyun veya uygulama kullanırken sıklıkla RX 5XX, RX 5XXX serisinde karşılaşılan fakat RX 6XXX ve RX 7XXX serisinde de gördüğümüz sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik ve durduk yere Yeniden Başlatma/Wattman ayarlarınız sıfırlandı gibi hatasıların çözümünü anlatacağım. Yararlı olduysa beğendim ifadesi koymayı unutmayın.
Bu rehberde diğer rehberlerden farklı olarak Donanım Hızlandırma, FreeSync, Radeon Chill ve Radeon Görüntü Keskinleştirme kapatın veya devre dışı bırakın gibi ifadeler...
Bu rehber sorunu çözdü Gen4 yaptım PCI-e slotunu BIOS'tan ve denilenleri yaptım.