Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkant22

Becerikli
Merhabalar, yeni bi sorunla karşınızdayım.

Yeni bir sistem toplamıştım. "CSM algılandı" sorunu yaşıyorum ve sistemim anlık donuyor. Oyundayken Alt + Tab yapınca mesela Chrome'a geçiş yapıyorum ya da YouTube'da bi' video açıyorum sistem 3 saniye donuyor dızzz sesiyle. Bunu cok üstelersem reset atıyor direkt.

Sistem:
  • Ryzen 5 5600X
  • RX 9060 XT 16GB
  • RAM 16 GB 2x8
  • SSD 512 GB
Ekleyecek olursam BIOS update yaptım. Sistem 2 haftalık, SSD dolu degil. İlk 3-4 gün böyle bir sorun yoktu bi' anda gelişti. Buna da anlam veremedim, yardımcı olur musunuz?

AMD Adrenalin programında bunlar yazıyor, görüntü olarak aşağı yükledim.

Ekran görüntüsü 2025-10-11 023609.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu rehber sorunu çözdü Gen4 yaptım PCI-e slotunu BIOS'tan ve denilenleri yaptım.
Hocam sorun hala devam ediyor arka sekmede ne olursa olsun steame de geçiş yaptım donuyor videolu bişey gördügünde dızzzt diye takılı kalıyor 3-5 saniye aldığım ilk haftalar böyle bişey yoktu kafayı yemek üzereyim win 11 var şuan win 10 a geçiş mi yapsam napıcam bilmiyorum

Arkadaşlar sorun hala devam ediyor hiç bir oyunda sorun yok ama steam,discord görüntülü yayın,video izleme vesaire her şeyde reset atıyor bilgisayar denilen her şeyi yaptım internetten coğu şeyi araştırdım psu mu sorunlu dicem ilk hafta böyle bi sorun yoktu işin ehli biri bana yorum yapabilir mi

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-12 054434.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-12 054434.webp
    4 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Hocam sorun hala devam ediyor arka sekmede ne olursa olsun Steam'e de geçiş yaptım donuyor videolu bir şey gördügünde dızzzt diye takılı kalıyor 3-5 saniye aldığım ilk haftalar böyle bir şey yoktu kafayı yemek üzereyim Windows 11 var şu an Windows 10'a geçiş mi yapsam ne yapacağım bilmiyorum.

Arkadaşlar sorun hala devam ediyor hiçbir oyunda sorun yok ama Steam, Discord görüntülü yayın, video izleme vesaire her şeyde reset atıyor bilgisayar denilen her şeyi yaptım internetten coğu şeyi araştırdım PSU mu sorunlu diyeceğim ilk hafta böyle bir sorun yoktu işin ehli biri bana yorum yapabilir mi?

BIOS'a girip above 4G decoding açıkmı diye kontrol edin hocam? Açık olmalı.

BIOS'a girip above 4G decoding açıkmı diye kontrol edin hocam? Açık olmalı.
O kısmı bulamadım nerde acaba

Açtım hocam hala devam ediyor

Video da çekemiyorum hata veriyor ve kaydetmiyor size göstereyim @Recep Baltaş bilginize ihtiyacım var her şeyi denedim her şeyi tek bir format kaldı onuda yedekleme yapıyorum dosyalarımı onuda yapıcam birazdan

Son düzenleme:
O kısmı bulamadım nerede acaba.

Açtım hocam hala devam ediyor.

Video da çekemiyorum hata veriyor ve kaydetmiyor size göstereyim @Recep Baltaş bilginize ihtiyacım var her şeyi denedim her şeyi tek bir format kaldı onu da yedekleme yapıyorum dosyalarımı onu da yapacağım birazdan.

Garip hocam en iyisi verilerinizi güzelce yedekleyin bir format deneyin tamamen temiz kurulum.

Bu rehber sorunu çözdü Gen4 yaptım PCI-e slotunu BIOS'tan ve denilenleri yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm