Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkant22

Becerikli
Merhabalar, yeni bi sorunla karşınızdayım.

Yeni bir sistem toplamıştım. "CSM algılandı" sorunu yaşıyorum ve sistemim anlık donuyor. Oyundayken Alt + Tab yapınca mesela Chrome'a geçiş yapıyorum ya da YouTube'da bi' video açıyorum sistem 3 saniye donuyor dızzz sesiyle. Bunu cok üstelersem reset atıyor direkt.

Sistem:
  • Ryzen 5 5600X
  • RX 9060 XT 16GB
  • RAM 16 GB 2x8
  • SSD 512 GB
Ekleyecek olursam BIOS update yaptım. Sistem 2 haftalık, SSD dolu degil. İlk 3-4 gün böyle bir sorun yoktu bi' anda gelişti. Buna da anlam veremedim, yardımcı olur musunuz?

AMD Adrenalin programında bunlar yazıyor, görüntü olarak aşağı yükledim.

Ekran görüntüsü 2025-10-11 023609.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu rehber sorunu çözdü Gen4 yaptım PCI-e slotunu BIOS'tan ve denilenleri yaptım.
Peki internetten hariç bu csm disabled sorunumu çözecek mi
Ekleme 1 : disabled yaptıgım halde sorun hala devam ediyor internet geldi oyuna girdim youtubeden bişey açtıgım gibi donuyor oyuna geçiyorum tekrar donuyor 50 55 snde düzeliyor video açılıyor

Son düzenleme:
Merhaba, yeni bir sorunla karşınızdayım.

Yeni bir sistem toplamıştım. "CSM algılandı" sorunu yaşıyorum ve sistemim anlık donuyor. Oyundayken alt + Tab yapınca mesela Chrome'a geçiş yapıyorum ya da YouTube'da bi' video açıyorum sistem 3 saniye donuyor dızzz sesiyle. Bunu cok üstelersem reset atıyor direkt.

Sistem:
  • Ryzen 5 5600X.
  • RX 9060 XT 16 GB.
  • RAM 16 GB 2X8.
  • SSD 512 GB.
Ekleyecek olursam BIOS Update yaptım. Sistem 2 haftalık, SSD dolu degil. İlk 3-4 gün böyle bir sorun yoktu bi' anda gelişti. Buna da anlam veremedim, yardımcı olur musunuz?

AMD Adrenalin programında bunlar yazıyor, görüntü olarak aşağı yükledim.

Eki Görüntüle 191649

Sistem UEFI iken CSM'i açtığınızda Legacy boot etmeye çalışır çakışırlar sadece CSM'i BIOS'tan kapatın.

Diskim GPT evet

arkadaşlar hiç bir görüntü açılmıyor video olsun canlı discord yayını izleme olsun vesaire donuyor bilgisayar yokmu bi çözümü 2haftalık bilgisayar elimde patladı mı yani şimdi oyunlarda şakır şakır oynatıyor ama arka plana geçince sıkıntı yaşıyorum

Son düzenleme:
Diskim GPT evet.

Arkadaşlar hiçbir görüntü açılmıyor video olsun canlı Discord yayını izleme olsun vesaire donuyor bilgisayar yok mu bir çözümü 2haftalık bilgisayar elimde patladı mı yani şimdi oyunlarda şakır şakır oynatıyor ama arka plana geçince sıkıntı yaşıyorum.

Problem ekran kartı ile alakalı duruyor bence. DDU ile driverları kaldırıp bir önceki sürümü yüklemeyi denermiisn.

Oyunlarda bi sorun yok ama arka plana videolu şeylere geçince sıkıntı yaşıyorum ddu ile kaldırıp temiz kurulum yaptım güvenli yükleme ile hala sorun devam ediyor