Detaylar
Kim cevapladı?Teşekkürler hocam her şey icin.Stok soğutucuyla normal. Böyle CPU testlerinde işlemcin yüke gireceği için genel kullanımda gördüğün sıcaklıklardan daha çok ısınır, eğer sınıra yaklaşırsa işlemci frekans kısar bu da performansına etki eder. PBO açınca sıcaklığın değişmedi büyük ihtimalle. Aynı puanları alman normal. @matterzi
PBO konusunda yardımcı olamam fakat günlük kullanımda engel olmuyorsa sana kafa yorup uğraşmaya gerek yok.
Niye böyle hocam? İnternette 14 15 bin çıkıyor anlamadım...Eki Görüntüle 184207
Hocam benimki sizinkinden daha az çıktı. Bir de 360mm sıvı soğutucu var.
AceTeq
Üstün
Sistemi yeni topladım hocam. Sogutucu stok oldugu için de olabilir tabi ama undervolt yapsam,düzelir mi?
Soğutucu alana kadar bu şekilde idare et zaten işlemcin her daim aşırı yükte olmayacak. Kışa gireceğiz ilerleyen aylarda sorun olmaz zaten.
Kesin soğutucu kaynakli mıdır hocam? Undervolt sonrası değerler;; -10 düşürdüm. Oyunda deniycem biraz daha düşürebilirim hocam. Puanın yükselmesi undervolttan kaynakli mıdır acabaSoğutucu alana kadar bu şekilde idare et zaten işlemcin her daim aşırı yükte olmayacak. Kışa gireceğiz ilerleyen aylarda sorun olmaz zaten.
Dosya Ekleri
AceTeq
Üstün
Eki Görüntüle 184207
Hocam benimki sizinkinden daha az çıktı. Bir de 360mm sıvı soğutucu var.
Senin işlemci 5600X olmuş.
Kesin soğutucu kaynakli mıdır hocam? Undervolt sonrası değerler; -10 düşürdüm. Oyunda deneyeceğim biraz daha düşürebilirim hocam
Stabilite bozulur fazla düşürme. İşlemcin ne kadar kaldırır bilmiyoruz. Sonra sihah ekran, mavi ekran yer durursun.
noby
Uzman
bu konuma bakar mısınız cinebench 2024 ile değerleri orada detaylı belirtmiştim.Senin işlemci 5600X olmuş.Şaka bir yana sıcaklıkları sistem ayarlarınızı bilmeden bir şey demek zor ama anormal bir durum var orası kesin.
Stabilite bozulur fazla düşürme. İşlemcin ne kadar kaldırır bilmiyoruz. Sonra sihah ekran, mavi ekran yer durursun.
r23 testinde max 74 derece gördüm.
90w çekiyordu o testi yaptığımda.
PBO da açık
İşlemci: Ryzen 5 7500F
Soğutucu: DeepCool LE360 V2 RGB 360mm
Sıvı soğutucuyu yeni taktım. Pompayı SYS_FAN portuna takıp 100% olarak ayarladım. Fanları da CPU_FAN portuna taktım ve fan hızlarını BIOS'tan ayarladım.
Sıcaklık ve cinebench skoru nasıldır?
Cinebench Skoru
Soğutucu: DeepCool LE360 V2 RGB 360mm
Sıvı soğutucuyu yeni taktım. Pompayı SYS_FAN portuna takıp 100% olarak ayarladım. Fanları da CPU_FAN portuna taktım ve fan hızlarını BIOS'tan ayarladım.
Sıcaklık ve cinebench skoru nasıldır?
Cinebench Skoru
- noby
- 7500f r5 7500f sıcaklık
- Forum: Overclock ve Soğutma
noby
Uzman
Büyük ihtimalle bir de windows 10 gösteriyor. Ancak ben 11 kullanıyorum