@Ayhan Dönmez Core 2 ve 6 neden kilitli? Sizce hepsine -30 versem mi? Core 3 ve 4. çekirdeklere -30 vermemim sebebi en iyi iki çekirdekler.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Açıkçası hiçbir fikrim yok neden kitli olduğu hakkında, diğer arkadaşlarda öyle mi acaba, bir karşılaştırın isterseniz. Bende hepsi açık, hiçbiri kitli değil.@Ayhan Dönmez Core 2 ve 6 neden kilitli? Sizce hepsine -30 versem mi? Core 3 ve 4. çekirdeklere -30 vermemim sebebi en iyi iki çekirdekler.
Eki Görüntüle 173422
Tüm ayarlarımı bu videoyu inceleyerek yaptım ve ekstra olarak @Ayhan Dönmez in önerisiyle vddp değerini 1.0 ayarladım.
PBO kısmını manuel olarak o kadar kurcalamadım. Enhancementlerden level 2'yi seçtim. Anladığım kadarıyla ppt, tdc ve edc değerlerini o anki yüke göre değiştiriyor. Daha oyunlarda vs. test etme fırsatım olmadı.
Teşekkür ederim nebi abiyi biliyorum çok detaylı ve konuya hakim birisi.
discord kullanıyor iseniz sizin içinde uygunsa oradan muhabbet etsek ? X3D Turbo mode etkin bu ne oluyor ? o yüzden 2 ve 6 corelar devre dışı gibi geldiAçıkçası hiçbir fikrim yok neden kitli olduğu hakkında, diğer arkadaşlarda öyle mi acaba, bir karşılaştırın isterseniz. Bende hepsi açık, hiçbiri kitli değil.
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
Discord kullanıyorum ama bu hafta aktif değilim, oradan haftaya yardımcı olabilirim.Teşekkür ederim nebi abiyi biliyorum çok detaylı ve konuya hakim birisi.
discord kullanıyor iseniz sizin içinde uygunsa oradan muhabbet etsek ? X3D Turbo mode etkin bu ne oluyor ? o yüzden 2 ve 6 corelar devre dışı gibi geldi
Eki Görüntüle 173422
Tüm ayarlarımı bu videoyu inceleyerek yaptım ve ekstra olarak @Ayhan Dönmez in önerisiyle VDDP değerini 1.0 ayarladım.
PBO kısmını manuel olarak o kadar kurcalamadım. Enhancementlerden level 2 yi seçtim. Anladığım kadarıyla PPT, TDC ve EDC değerlerini o anki yüke göre değiştiriyor. Daha oyunlarda vs. test etme fırsatım olmadı.
ram ayarlarını seninle aynı yapsam olur mu ? 32 gb ram var DDR 5 expo tweker açık 6400 mhz boost
Crestfallen
Uzman
RAM ayarlarını seninle aynı yapsam olur mu? 32 GB RAM var DDR 5 EXPO tweker açık 6400 MHz Boost.
Burada a-die mi m-die mi olduğuna dikkat etmek lazım. Maalesef ben sadece Hynix olduğunu öğrendim ve zar attım. Doğru tuttu.
Konu linkini atıyorum oradaki yazılara göz atabilirsin. Mesajlar da @Agartanın kendi sistem ayarları ve @Ayhan Dönmez hocamın direktifleri var. https://techolay.net/sosyal/konu/r5-7600x-rx-6600xt-sisteme-nasil-overclock-yapilir.133506/
Son olarak bu işlere başlamadan önce BIOS flashback hazırlamanı tavsiye ederim. Bir sorun olduğunda clear mos ile sıfırlamak yoruyor.
a-die mi m-die mi olduğuna nasıl bakabilirim ? attığım resimde yazıyor mu anlamadımBurada a-die mi m-die mi olduğuna dikkat etmek lazım. Maalesef ben sadece Hynix olduğunu öğrendim ve zar attım. Doğru tuttu.
Konu linkini atıyorum oradaki yazılara göz atabilirsin. Mesajlar da @Agartanın kendi sistem ayarları ve @Ayhan Dönmez hocamın direktifleri var. https://techolay.net/sosyal/konu/r5-7600x-rx-6600xt-sisteme-nasil-overclock-yapilir.133506/
Son olarak bu işlere başlamadan önce BIOS flashback hazırlamanı tavsiye ederim. Bir sorun olduğunda clear mos ile sıfırlamak yoruyor.![]()
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
a-die mi m-die mi olduğuna nasıl bakabilirim ? attığım resimde yazıyor mu anlamadım
Zamanlamalar için @Crestfallen @Agarta 'nınkileri kullanabilirsin, üçünüzün sistemi özdeş sayılır, RAM çipler de aynı. @baris26 Nitro ayarlarını da aynı şekilde yapabilirsin.
Eğer etiketlediğim kişiler daha önce forum oluşturduysa, aynısını mı uygulamalıyım? SDRAM üreticisi ‘SK Hynix’ olanı mı yoksa DRAM Stepping ‘A-Die (4.1)’ olanı mı dikkate alacağım?Eki Görüntüle 174050
Zamanlamalar için @Crestfallen @Agarta 'nınkileri kullanabilirsin, üçünüzün sistemi özdeş sayılır, RAM çipler de aynı. @baris26 Nitro ayarlarını da aynı şekilde yapabilirsin.
@Ayhan Dönmez son olarak AMD Ryzen programını denedim ve bana şu değerleri sundu: Co Core1 -50, diğer çekirdekler ise -30 vermiş. Ama en iyi çekirdeklerim C2 ve C3 görünüyor. Normalde onlara 40–50 arası bir değer verilmesi gerekmiyor muydu? Kafam biraz karıştı. Yine de şu an sıcaklıklar oldukça iyi gibi görünüyor.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
-30 üzerine çıkmamaya çalış, stabil olacağını çok düşünmüyorum. RAM ayarları için etiketlediğim 2 kişi ayarlarını uygulayabilirsin, A-Die çipiniz aynı. Prime95 Large test yap 30 dk, kabaca fikir verir RAM+undervolt için, All core -30 test et.Eğer etiketlediğim kişiler daha önce forum oluşturduysa, aynısını mı uygulamalıyım? SDRAM üreticisi ‘SK Hynix’ olanı mı yoksa DRAM Stepping ‘A-Die (4.1)’ olanı mı dikkate alacağım?
@Ayhan Dönmez son olarak AMD Ryzen programını denedim ve bana şu değerleri sundu: Co Core1 -50, diğer çekirdekler ise -30 vermiş. Ama en iyi çekirdeklerim C2 ve C3 görünüyor. Normalde onlara 40–50 arası bir değer verilmesi gerekmiyor muydu? Kafam biraz karıştı. Yine de şu an sıcaklıklar oldukça iyi gibi görünüyor.