scevola

Çalışkan
Arkadaşlar, bugün yeni aldığım hazır kasa elime ulaştı. Genel olarak her şey iyi, sadece sanırım işlemcim çok sıcak. Boşta, sadece web açıkkken 55-60 derece; herhangi bir OCCT veya Prime95 testini açtığım an 95 derece oluyor. Sonra da muhtemelen işlemci kendini kısıtlıyor, daha fazla ısınmamak için 80 wattın üstüne çıkmıyor ve 95 derecede kalıyor. Normal mi acaba bu? Sanırım işlemci soğutucu çok dandik; fakat TDP’si 280W olan bir soğutucunun 7500F’i soğutamaması ilginç geliyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E
İşlemci: 7500F
Soğutucu: Segotep FZ6 Pro Siyah 2x120mm

Son düzenleyen: Moderatör:
Pirinc tanesi kadar macun surup deneyecegim o zaman.

Deneyin hocam zaten PC'yi çalıştırmaya falan gerek yok. Az sürüp soğutucuyu takın ve biraz bekleyin sonra soğutucuyu söküp macun ne durumda kontrol edin.

İnce bir kağıt falanda sokmaya çalışabilirsin araya.

Bence macunu kullanmadiginiz bir kartla falan yayarak koyun soğutucuyu. Ben öyle yapıyorum.

Onlar sonraki aşama hocam. Önce soğutucu işlemciye temas ediyor mu bundan emin olmak gerek.

Deneyin hocam zaten PC'yi çalıştırmaya falan gerek yok. Az sürüp soğutucuyu takın ve biraz bekleyin sonra soğutucuyu söküp macun ne durumda kontrol edin.

İnce bir kağıt falanda sokmaya çalışabilirsin araya.

Onlar sonraki aşama hocam. Önce soğutucu işlemciye temas ediyor mu bundan emin olmak gerek.
tekrar denedim. sogutucuyu cikardim. macunu sadece islemciye surmustum. ama cikardigimda macun sogutucuda da vardi. bu sanirim temas ettigini gosterir. ama sicakliklar yine ayni. sanirim sogutucunun bir şeyi bozuk. yeni sogutucu gelene kadar bir kac gun bu sogutucu ile takilsam bir sikinti cikarir mi?

Tekrar denedim. Sogutucuyu cikardim. Macunu sadece islemciye surmustum. Ama cikardigimda macun sogutucuda da vardi. Bu sanirim temas ettigini gosterir. Ama sicakliklar yine ayni. Sanirim sogutucunun bir şeyi bozuk. Yeni sogutucu gelene kadar birkaç gun bu sogutucu ile takilsam bir sıkıntı cikarir mi?

Hocam soğutucu ile işlemcide olan macun kalıntıları aynı boyda mıydı?

Eğer soğutucuda daha az genişlikte kalıntı varsa tam temas etmiyordur.

hayir sogutucuda daha azdı islemci de daha fazlaydi

Eğer soğutucuda daha az genişlikte kalıntı varsa tam temas etmiyordur.
evet boyleydi. ama her turlu ince ayari denedim. saga sola yukaei asagi her turlu oynatmayi denedim. sanirim vida kismi sorunlu sogutucunun

hayir sogutucuda daha azdı islemci de daha fazlaydi

evet boyleydi. ama her turlu ince ayari denedim. saga sola yukaei asagi her turlu oynatmayi denedim. sanirim vida kismi sorunlu sogutucunun
iyice oturmasi icin elimden geleni yaptm yani. daha fazla oturmasi mumkun degil. hatalı ürün denk gelmiş sanirim.

Genelde sorun olmasın diye kule tipi soğutucuları demonte gönderirler. Bence firmaya geri yollayıp çözmelerini isteyin. Soğutucuyu da iptal edin.