scevola

Çalışkan
Arkadaşlar, bugün yeni aldığım hazır kasa elime ulaştı. Genel olarak her şey iyi, sadece sanırım işlemcim çok sıcak. Boşta, sadece web açıkkken 55-60 derece; herhangi bir OCCT veya Prime95 testini açtığım an 95 derece oluyor. Sonra da muhtemelen işlemci kendini kısıtlıyor, daha fazla ısınmamak için 80 wattın üstüne çıkmıyor ve 95 derecede kalıyor. Normal mi acaba bu? Sanırım işlemci soğutucu çok dandik; fakat TDP’si 280W olan bir soğutucunun 7500F’i soğutamaması ilginç geliyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E
İşlemci: 7500F
Soğutucu: Segotep FZ6 Pro Siyah 2x120mm

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde sorun olmasın diye kule tipi soğutucuları demonte gönderirler. Bence firmaya geri yollayıp çözmelerini isteyin. Soğutucuyu da iptal edin.
ayni sistemi bir arkadasim da aldı. ve ona demonte gondermişlerdi sogutucuyu. eğer yeni aldigim sogutucu ile de olmazsa. direkt iade edeceğim. eğer 1000 tl lik sogutucu ile problem çözülürse ugrasmaya degmez diye dusunuyorum

Daha önce böyle konulara denk geldim hocam. Hatta arkadaşın birinde soğutucunun kuleleri baya yamuk gelmişti kullanılamayacak halde. Montajlı halde gelmemesi lazım yanlış bilmiyorsam. İncehesap hep yapıyor bunu. Umarım anakartınızda vs. bir problem yoktur, tek sıkıntı soğutucudadır.

Segotep markayı İncehesap kullanıyor.

İncehesap ile iletişime geçin en azından soğutucu ücreti falan iade ederler belki veya yenisini yollarlar.
destek kaydi oluşturdum cevap bekliyorum onlardan da.

Daha önce böyle konulara denk geldim hocam. Hatta arkadaşın birinde soğutucunun kuleleri baya yamuk gelmişti kullanılamayacak halde. Montajlı halde gelmemesi lazım yanlış bilmiyorsam. İncehesap hep yapıyor bunu. Umarım anakartınızda vs. bir problem yoktur, tek sıkıntı soğutucudadır.
evet sogutucu kuleleri de yamuk :D
ama kullanilmayacak seviye de değil

anakartta bir problem varsa sistem calismazdi heralde kac saat acik durdu herhangi bir problem olmadi. genel bir stres testine sokmadim sistemi ama cpu ve furmark ile ekran kartini teste soktum bir sikinti cikmadi. su an icin tek sikinti islemci sicakligi

destek kaydi oluşturdum cevap bekliyorum onlardan da.

evet sogutucu kuleleri de yamuk :D

anakartta bir problem varsa sistem calismazdi heralde kac saat acik durdu herhangi bir problem olmadi. genel bir stres testine sokmadim sistemi ama cpu ve furmark ile ekran kartini teste soktum bir sikinti cikmadi. su an icin tek sikinti islemci sicakligi
Performans olarak değil de fiziksel bir sıkıntı yoktur demek istemiştim. Anakartta ya da soğutucu montaj ayağında yamukluk gibi. Muhtemelen soğutucu ayağı, bloğu falan yamuktur ama. Geçmiş olsun.

Destek kaydi oluşturdum cevap bekliyorum onlardan da.

Evet sogutucu kuleleri de yamuk :D
Ama kullanilmayacak seviye de değil.

Anakartta bir problem varsa sistem calismazdi herhalde kac saat acik durdu herhangi bir problem olmadi. Genel bir stres testine sokmadim sistemi ama CPU ve FurMark ile ekran kartini teste soktum bir sıkıntı cikmadi. Su an icin tek sıkıntı islemci sicakligi.

Büyük ihtimal sadece soğutucuda sorun vardır. Çünkü montajlı geldiği için hasar görmeye çok yatkın veya soğutucuyu vidaladığın yuvalarda hasar görmüş olabilir montajlı geldiği için.

Performans olarak değil de fiziksel bir sıkıntı yoktur demek istemiştim. Anakartta ya da soğutucu montaj ayağında yamukluk gibi. Muhtemelen soğutucu ayağı, bloku falan yamuktur ama. Geçmiş olsun.

Soğutucuda problem olmasa da daha iyu olrudu tabii ki ama. İllaki bir sorun olacaksa onun sogutucu da olmasi da ilk tercihim olurdu. Bekleyip gorecegiz sali gunu kargo gelir muhtemelen. Yeni sogutucu ile sistemi calistirdigim da deneyeceğim her şeyini.

Bu arada hocam işin sonunda bu bu soğutucuyu veya bunun spirit modelini tavsiye ederim eğer Segotep'in yenisini göndermezlerse bu modellerden birini tercih edin. Segotep'in yenisi gönderilirse değiştirmenize gerek yok.

Thermalright assasin king tek fanli olan modelden sipariş verdim şimdilik. Eğer sistem stabil calisirsa ve sicakliklar normal olursa sagotepin yenisinin Allah belasini versin deyip hayatima devam edeceğim. 1-2 sene icinde termal macun yenilerken dediğiniz modellere geçmeyi düşünüyorum. Eğer bu yeni sipariş verdigim Thermalright assasin king de duzgun calismazsa demek ki halledemeyecegim bir sorun var, o zaman direkt iade yapacagim kasayi oldugu gibi tamamen.

@LiteraryCrawL hocam bir şey sormak isityorum. Ben bu sipariş ettigim Thermalright Assassin King modelinin soğutucu bloğuna çift fan takabiliyorum sanirim internetten baktim. Esas sorum, ben Thermalright Assassin King modelinin soğutucu bloğuna, sagotepin 2 fanini taksam sorun olur mu? Her markanin fani farkli mi? Yoksa hepsinin fani hepsine uyumlu mu? Bir bilginiz var midir?

Thermalright assasin king tek fanli olan modelden sipariş verdim şimdilik. Eğer sistem stabil calisirsa ve sicakliklar normal olursa sagotepin yenisinin Allah belasini versin deyip hayatima devam edeceğim. 1-2 sene icinde termal macun yenilerken dediğiniz modellere geçmeyi düşünüyorum. Eğer bu yeni sipariş verdigim Thermalright assasin king de duzgun calismazsa demek ki halledemeyecegim bir sorun var, o zaman direkt iade yapacagim kasayi oldugu gibi tamamen.

@LiteraryCrawL hocam bir şey sormak isityorum. Ben bu sipariş ettigim Thermalright Assassin king modelinin soğutucu bloğuna çift fan takabiliyorum sanirim internetten baktim. Esas sorum, ben Thermalright Assassin king modelinin soğutucu bloğuna, sagotepin 2 fanini taksam sorun olur mu? Her markanin fani farkli mi? Yoksa hepsinin fani hepsine uyumlu mu? Bir bilginiz var midir?

Bence onun fanini takma dandik zaten şu anlık 1 fanli kullan ilerleyen zamanlarda 2 fanli alırsın ama bak yemin ederim hayatımda bu kadar sessiz işlemci fani görmedim.