KING SETO

Gelişen
Arkadaşlar birkaç gün önce bir siteden özelleştirerek hazır bir sistem aldım, özellikleri:
  • AMD Ryzen 5 7500F İşlemci
  • MSI RTX 4060 Ekran kartı
  • MSI Pro B650M-P Anakart
  • Kingston Beast 32(2x16) GB Dddr5 RAM
  • Kingston NV3 1 TB Gen 4 6000/4000 M.2 SSD
  • MSI MAG Forge M120A Airflow B65 650W 80+ Bronze kasa ve güç kaynağı

Sistem elime ulaştığı gibi önce Windows 11 kurdum daha sonra BIOS Update yaptım. BIOS Update'den sonra tarayıcıda gezinirken veya video izlerken PC donmaya başladı. Bazen donuyordu ben elle reset atıyordum bazen de donduktan sonra PC otomatik reset atıyordu. BIOS'u daha önceki bir sürüme çevirdim ve Windows 10 kurdum bu sorun düzeldi. Hiçbir şekilde donma, kilitlenme vb. durumlar şu anda yok. Ancak CS2 ve Valorant oyunlarında PC herhangi bir hata vermeden oyundan atıyor. LoL'de böyle bir sorun yok oyun oynanıyor hiçbir şekilde oyundan atma durumu olmuyor.

Denediklerim:
  • Ekran kartı sürücüsü günceldi ancak kaldırıp baştan kurdum olmadı.
  • CS2 ve Valorant'ı silip baştan kurdum olmadı.
  • Steam CS2 Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula denedim olmadı.
  • BIOS'tan fTMP 2.0 kapattım Windows 10 kullandığım için sorun olmaz dedim yine olmadı.
  • OCCT'te işlemci, RAM, ekran kartı, PSU hepsinin testini yaptım bir hata çıkmadı.

Sorunum yazılımsal mı yoksa donanımsal mı yine de tam emin değilim yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mhz'ler zaten düşük hocam normalde 32 gb 5600 mhz ramim. Ben Expo veya Xmp'yi açmadım 4800 mhz'de kullanıyorum şu anda.
Sorunum sanırım Psu'da. Cs2'deyken 1.dk da bilgisayar dondu reset attı. Windows olay görüntüleyicisinden kontrol ettim Kernel-Power 41(63) hata kodum. Bu da genelde güç kaynağı sorunlarında ortaya çıkan kodmuş.

Mhz'ler zaten düşük hocam normalde 32 gb 5600 mhz ramim. Ben Expo veya Xmp'yi açmadım 4800 mhz'de kullanıyorum şu anda.
Sorunum sanırım Psu'da. Cs2'deyken 1.dk da bilgisayar dondu reset attı. Windows olay görüntüleyicisinden kontrol ettim Kernel-Power 41(63) hata kodum. Bu da genelde güç kaynağı sorunlarında ortaya çıkan kodmuş.
Psu'dan kaynaklı olacağını sanmıyorum bi arkadaşımda bu sorunu yaşıyordu psu'u 230 watt idi rx 560 kullanıyordu sonra kendisi bilgisayarıca verip tamir ettirmiş ve sorunun RAM ile ilgili olduğunu söyledi size tavsiyem sistemi nerden aldıysanız kontrol için geri götürün derim.

profilime bakarsan kernel hatasını bende alıyordum farklı psuyla denedim düzelmedi bios güncellemeleri ile düzeldi sık sık son çıkan güncellemeleri dene ddr5 ve am5 yeni olduğu için stabilite tutması biraz zaman alacak

profilime bakarsan kernel hatasını bende alıyordum farklı psuyla denedim düzelmedi bios güncellemeleri ile düzeldi sık sık son çıkan güncellemeleri dene ddr5 ve am5 yeni olduğu için stabilite tutması biraz zaman alacak
Cevabınız için teşekkür ederim. Hocam şu ana kadar 2 bios sürümü denedim zaten en yenisi beta sürümü olduğu için ondan bir öncekini ve ondan 2 önceki biosları denedim aynı sıkıntı devam etti. En yeni olan beta sürümüne update ediyorum şimdi biosu bir de böyle deneyeyim o da olmazsa daha eski bios sürümlerini deneyebilirim.

Hocam Msi Pro 650M-P anakarta son çıkan Version7E27v1E2(Beta version) bios update yaptım restart attı şu an hiç görüntü gelmiyor siyah ekran var biosta açılmıyor.

Fotoda da göründüğü gibi son sürüm olan 7E27v1E2(Beta version) sürümüyle biosu güncelledim. Güncelledikten sonra pc restart attı ama ekrana görüntü gelmedi siyah ekranda kaldı. Daha sonra usb belleğe son full sürüm olan 7E27v1D sürümünü attım. Bios flashback özelliği ile ekrana görüntü gelmese bile biosu güncellemeyi başardım. Sistem restart attı ve görüntü geliyor normale döndü ama halen oyunlarda 2-3 dakika sonra donup reset atıyor.

Dosya Ekleri

• güncel.webp
    güncel.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme: