sadık123

Uzman
Geçen hafta DDR5 bir sistem topladım. Montajı kendim yaptım. Windows'u kurdum ve bilgisayarı kapattım. Geçen haftadan bu yana sistemi sadece kardeşim çalıştırdı ve çalıştırınca bip bip diye bir ses geldiğini söyledi. Ona rağmen sistem açılmış ve kendisi de Windows üzerinde bilgisayarı kapatıp PSU üzerinden düğmeyi kapatmış daha sonrasında fişi çekmiş.

Sistemi bugün açmaya çalıştığımda sistem açılmıyor. RAM’leri tek tek bütün slotlarda denedim. BIOS pilini çıkarıp taktım. BIOS Update yaptım ama hâlâ görüntü yok yardımcı olabilecek kimse var mı? Sistem toplamda 3 veya 4 kere açıldı.

Ryzen 5 7500F
MSI Pro B650M A Wi-Fi
Patriot Viper Venom CL30 2x16 RAM
Galax RTX 4070
NZXT C750

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek ram ile denedim abi ikisini de tek tek denedim. İkisinde de aynı şekilde arıza devam ediyor.İşlemciyi ve işlemci güç bağlantısını söküp tekrar bağladım o da fayda etmedi.
Ne oldu sorunu çözebildin mi? Bazen işlemciyi tak çıkar yapıncada görüntü gelebiliyor zaten bios sıfırlanıyor işlemciyi çıkarıncada. Olmadı bir bilgisayarcıya git tek tek parçaları söküp denesin belki herhangi bir parçada sorun vardır. Elinde varsa ekstra sen dene.

Hocam şimdi çözdüm sizin olayınızı. Mesajlarınıza baktım. Büyük ihtimalle arızalı bir işlemci var sizde çünkü DFS bilgisayardan almışsınız. O satıcının olumsuz yorumlarına bakın genelde hep arızadan şikayet ediliyor. Geçenlerde ben de almıştım mecbur ucuz diye, geldiği paket Amazon zarfının içindeydi ve ezilmişti bildiğin dümdüz olmuştu. 7800X3D almıştım 14bin TL'ye. Biz müşteri olarak 14 bin gibi ciddi paralar öderken adamlar o kadar hassas ve pahalı ürünü ince mektup zarfı gibi bir şeye koyup yolluyor. Ben de kapıdan almadım kargocuya geri gönderin dedim. Dediğim gibi %80 işlemci arızası olabilir. O satıcıya güvenmeyin 10 tane satım yapıyor 9'u sağlam yollayıp birini çürük yolluyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör: