Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Direkt kapanıyor muydu, mavi ekran mı veriyordu yoksa restart mı attı, bu üçünden hangisi @primeOlay görüntüleyicisinden anlar mıyız az çok sorunun ne olduğunu? Kapanma olan saatte örneğin şu var:
Eki Görüntüle 187711
prime
Yetkin
Restart atıyor hocam, mavi ekran yok. 3-4 defa yapmıştır bunu şu ana kadar. Hepsinde de direkt restart attı bilgisayar. Minidump klasörü boş.Direkt kapanıyor muydu, mavi ekran mı veriyordu yoksa restart mı attı, bu üçünden hangisi @prime
- Makaleler
- 1
RAM ya da Undervolt kaynaklı, undervoltu -15 all core yap, RAM'leri de EXPO aç, Nitro-Enable Robust-Enable Rx-Tx 8x 8x uygula sadece, save & exit yap sonrasında. Böyle bir dene. Boost clock override auto kalsın.Restart atıyor hocam, mavi ekran yok. 3-4 defa yapmıştır bunu şu ana kadar. Hepsinde de direkt restart attı bilgisayar. Minidump klasörü boş.
MCR-PDM ve Fast Boot disable kalsa daha iyi olur. @prime
prime
Yetkin
Boost clock vermiyorum hocam zaten, teşekkürler. Nitro 8x yapayım birde. Ramler EXPO 1 mi, 2 mi kalsın?RAM ya da Undervolt kaynaklı, undervoltu -15 all core yap, RAM'leri de EXPO aç, Nitro-Enable Robust-Enable Rx-Tx 8x 8x uygula sadece, save & exit yap sonrasında. Böyle bir dene. Boost clock override auto kalsın.
MCR-PDM ve Fast Boot disable kalsa daha iyi olur. @prime
MCR ve PDM Autoda kullanıyordum hiç ellememiştim yani. Fast boot normalde işime yarıyor fakat etkisi olur diyorsanız onu da kapatayım.
PDM zaten kapalı gözüküyormuş bu arada.
- Makaleler
- 1
Sendeki RAM'ler de Micron. En azından Hynix olsaydı bu sıkıntıları yüksek ihtimal yaşamayacaktın bile. 2x16 6000 c30'dan şaşmamak lazım AM5'te. Dediğim gibi dene ayarları, EXPO1-2 deneyebilirsin, 3-5 zaman fark ediyor, çok değişiklik yok ikisi arasında. @primeBoost clock vermiyorum hocam zaten, teşekkürler. Nitro 8x yapayım birde. Ramler EXPO 1 mi, 2 mi kalsın?
MCR ve PDM Autoda kullanıyordum hiç ellememiştim yani. Fast boot normalde işime yarıyor fakat etkisi olur diyorsanız onu da kapatayım.
Eki Görüntüle 187731
PDM zaten kapalı gözüküyormuş bu arada.
prime
Yetkin
Patriot RAM'lere geçeceğim de daha zamanı var biraz. Kardeşime de masaüstü sistem toplayacağım. Ona geçen Vatanda çıkan i5-14400F tarzı bi sistem toplamayı düşünüyorum. RAMleri Patriot olarak seçip ona gelen ramleri benim sisteme, benim sistemdekileri ise onun sisteme takmayı düşünüyorum. Benim ramler Intel de destekli gözüküyor zaten. sorun olacağını sanmam.Sendeki RAM'ler de Micron. En azından Hynix olsaydı bu sıkıntıları yüksek ihtimal yaşamayacaktın bile. 2x16 6000 c30'dan şaşmamak lazım AM5'te. Dediğim gibi dene ayarları, EXPO1-2 deneyebilirsin, 3-5 zaman fark ediyor, çok değişiklik yok ikisi arasında. @prime
EXPO II, MCR-Power Down kapalı, Fast Boot kapalı. Nitro açık, 8x-8x, Curve -15. Bu şekilde deneyeyim birazda hocam, teşekkürler. @Ayhan Dönmez
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Gayet iyi görünüyor. Bu da sorun yaparsa o zaman tekrar bakarız.Patriot RAM'lere geçeceğim de daha zamanı var biraz. Kardeşime de masaüstü sistem toplayacağım. Ona geçen Vatanda çıkan i5-14400F tarzı bi sistem toplamayı düşünüyorum. RAMleri Patriot olarak seçip ona gelen ramleri benim sisteme, benim sistemdekileri ise onun sisteme takmayı düşünüyorum. Benim ramler Intel de destekli gözüküyor zaten. sorun olacağını sanmam.
EXPO II, MCR-Power Down kapalı, Fast Boot kapalı. Nitro açık, 8x-8x, Curve -15. Bu şekilde deneyeyim birazda hocam, teşekkürler. @Ayhan Dönmez
EXPO 1 deneyebilirsin haricen, 3-5 zaman değişiyor ikisi arasında, çok mühim değil. Zaten Hynix gibi optimize edemiyorsun, o yüzden katkısı yok denebilir.
prime
Yetkin
Curve -22den -15 çekince Cinebench testinde sıcaklıklar 3-3.5 derece arttı bu arada.Gayet iyi görünüyor. Bu da sorun yaparsa o zaman tekrar bakarız.
EXPO 1 deneyebilirsin haricen, 3-5 zaman değişiyor ikisi arasında, çok mühim değil. Zaten Hynix gibi optimize edemiyorsun, o yüzden katkısı yok denebilir.
- Makaleler
- 1
O önemli değil, gaming benzer olur. Kernel power hatası tekrarlayacak mı ona bakman gerekli önce.Curve -22den -15 çekince Cinebench testinde sıcaklıklar 3-3.5 derece arttı bu arada.
prime
Yetkin
Valla neye göre tekrarlıyor bilmiyorum. Geçen gün hemen hemen aralıksız God of War ve sonrasında Valorant oynadım, tık demedi. Bugün babam 15 dk Crysis oynamış yeniden başlamış. Bakalım yine olacak mı.O önemli değil, gaming benzer olur. Kernel power hatası tekrarlayacak mı ona bakman gerekli önce.
@Ayhan Dönmez Şu anlık bahsettiğiniz ayarlar ile sorun yok gibi. MCR-PDM sürekli disabled mı kalsın? Ayda 1 sanki enabled yapın diyordunuz.
Son düzenleme: