Chrollo

Başarılı
Arkadaşlar selam, yeni format attım. Her bilgisayarı açarken karşıma aşağıdaki mavi ekran geliyor. Fotoğrafta bahsettiği enter, F1, F8 tuşları bir işe yaramıyor ve herhangi bir yere yönlendirmiyor. Sadece ESC basarak tekrar bilgisayarın açılmasını bekleyerek masaüstüme gelebiliyorum.

Açıkçası bilgisayarımda bir adet HDD ve bir adet SSD takılı, çok eskiler belki onlardan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

RAM: Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 6700 XT
Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-Plus
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F

187561d8-ecc7-47a6-8697-093874290b20.webp CrystalDiskInfo_20241206095031.webp CrystalDiskInfo_20241206095047.webp

Donanım gündemini o kadar takip etmeme rağmen, SSD adını görünce bu sorunluydu diye hatırladım. Şöyle forumlara göz attım, doğru hatırlıyormuşum. Yeni modelinde çözecekler falan yazmışlar. Ama seninki yeni model mi? Yeni modelde bu sorunları çözdüler mi bilmiyorum.

Sorun farklı bir şey de olabilir. SSD olup olmadığını anlamak için HDD sistemi yükleyip test edebilirsin.

AM5 bir sistem yaparken sata ve kronik sorunlu SSD kullanmak olmamış. Bence sistemine güzel bir M2 SSD al.

Sorun SSD kaynaklıysa ve yenisini almaya kararlaştırırsan forumda ayrı konu açıp öneri almayı unutmayın.

Son düzenleme:
Donanım gündemini o kadar takip etmeme rağmen, SSD adını görünce bu sorunluydu diye hatırladım. Şöyle forumlara göz attım, doğru hatırlıyormuşum. Yeni modelinde çözecekler falan yazmışlar. Ama seninki yeni model mi? Yeni modelde bu sorunları çözdüler mi bilmiyorum.

Sorun farklı bir şey de olabilir. SSD olup olmadığını anlamak için HDD sistemi yükleyip test edebilirsin.

AM5 bir sistem yaparken SATA ve kronik sorunlu SSD kullanmak olmamış. Bence sistemine güzel bir M.2 SSD al.

Hocam haklısınız, yavaş yavaş topluyordum 1 hafta olmadı sayılır zaten sıra bu yadigarlara geldi. HDD'ye kurmayı deneyeceğim dediğiniz gibi belki bir şeyleri anlayabilirim hata vermezse, benim muhtemelen eski modelidir uzun zaman oldu çünkü.

Diskleri bence bir kontrol et CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp.
Chkdsk /f /r C:
Yaz sonra enter a bak bu hataları tarayıp düzeltmeye çalışır.

Bunu denedim gece, yazdıktan sonra sistem yeniden başladı ve 5-6 saat falan sürdü uyuyakaldım en son uyandığım zaman bilgisayar kendini kapatmıştı. Açarken yine bu hatayı aldım hocam.

Arkadaşlar öğlen vakti gidip M.2 SSD aldım ve ardından temiz kurulum yaptım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Muhtemelen sorunun sebebi SSD olmalı. Yardımlarınız için teşekkürler, şu an için bir sorun yok.

Son düzenleme: