GTR

Uzman
Yer
Manisa
Merhaba. Bugün 2 gün önce almış olduğum sistem ile Assetto Corsa'ya girerken bir anda ekran siyah oldu hatta monitörde sinyal yok yazdı ve daha sonra kısa süre ekranda kare kare bir şeyler gözüktü ve ekran geri geldi (o an olanlara anlam veremediğim için resmini çekemedim). Daha sonra ekrana AMD sürücüsü uyarı masaüstü arka planı da gitmişti. Dosya Gezgini yeniden başlatınca geri geldi ama. GTA falan oynarken böyle bir sorun yaşamadım. Sizce bir şey olmuş mudur? Ayrıca oyuna bir daha girince hiçbir sorun yaşamadım.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 7500F.
  • ASUS RX 9060 XT OC 16 GB.
  • ASUS Prime B650M-R
  • 32 GB (2x16 GB) Crucial Pro DDR5 5600MHz.
  • Crucial P3 Plus 1TB NVMe M.2 SSD.
  • Xigmatek Master X II Pro + 750W 80+ PSU.
IMG_20250726_112457.webp

IMG_20250726_112448.webp

IMG_20250726_111506.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ekran kartlarında sık yaşanan bir durum maalesef. BIOS'unuz son sürümde mi? Bir de EXPO açık mı?

BIOS'um güncel ve EXPO açık. Bugün GTA 5'te sürekli aynı sahnede bu hatayı alıp duruyorum.

Anladığım kadarıyla ekran kartı sürücüsü çökmüş driverları DDU ile kaldırıp daha stabil bir sürüm kurun derim.

En güncel sürüm kurulu.

AMD zaman aşımınından bende müzdaribim. Sistemi ilk aldığımda herhangi bir sorun yoktu şu aralar olmaya başladı can sıkıcı bir durum.

Merhaba. Bugün 2 gün önce almış olduğum sistem ile Assetto Corsa'ya girerken bir anda ekran siyah oldu hatta monitörde sinyal yok yazdı ve daha sonra kısa süre ekranda kare kare bir şeyler gözüktü ve ekran geri geldi (o an olanlara anlam veremediğim için resmini çekemedim). Daha sonra ekrana AMD sürücüsü uyarı masaüstü arka planı da gitmişti. Dosya Gezgini yeniden başlatınca geri geldi ama. GTA falan oynarken böyle bir sorun yaşamadım. Sizce bir şey olmuş mudur? Ayrıca oyuna bir daha girince hiçbir sorun yaşamadım.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 7500F.
  • ASUS RX 9060 XT OC 16 GB.
  • ASUS Prime B650M-R
  • 32 GB (2x16 GB) Crucial Pro DDR5 5600MHz.
  • Crucial P3 Plus 1TB NVMe M.2 SSD.
  • Xigmatek Master X II Pro + 750W 80+ PSU.
Senin sistemine yakın bir hazır sistem almayı düşünüyorum. Ama ekran kartından dolayı çekincelerim var son durumun nedir? Driver, siyah ekran hatası gibi sıkıntılar çeker miyim önerir misin?

Senin sistemine yakın bir hazır sistem almayı düşünüyorum. Ama ekran kartından dolayı çekincelerim var son durumun nedir? Driver, siyah ekran hatası gibi sıkıntılar çeker miyim önerir misin?

Siyah ekran hatası artık almıyorum. Tek sorunum bazen oyunlarda alt r basınca driver açılmıyor. Başka bir sorunum yok. Ben olsam alırdım.