Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tyunusb

Becerikli
Merhaba,

İlk defa sistem topladım. Her şey yerli yerinde montajlı kablolar doğru yerde eminim.

Sistemi açtığımda fanlar ve RGB'leri vs. çalışıyor ama anakartımda CPU kırmızı DRAM sarı yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor.

CPU: Ryzen 5 7500F
Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
RAM: Patriot V Venom 6000MHz CL30
GPU: Pulse RX 9070 XT
PSU: FSP Vita 850GM
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120SE

Ne yapmalıyım kendi başıma çözebilir miyim yoksa bilgisayarcıya mı götürmeliyim?

Edit: Ryzen 7 yazmışım 5 olarak düzelttim.

Çözüm
Hayır hocam 10 dakika beklemedim. Panikten öğün için en fazla 1 dakika beklemişimdir. Şimdi bekleyeyim mi?
Evet, 5-10 dakika arası beklersen açılacak muhtemelen. Açılmazsa, yeniden başlat ve tekrar bekle. Yine olmuyorsa, Clear CMOS üzerinden 2 tane sıfırlama yöntemi var tuş üzerinden, onları uygula yukarıda anlattığım şekilde. Yine başarısız olursa, Flash BIOS yöntemini anlattım, ondan sonra açılır.
Biraz pay kalır, çok problem olmaz, iyi oturttuğundan emin ol yine de. Arada çok boşluk kalırsa cızırtı sesi yapar, elektrik ark yapar. Cızırdama gibi problem yoksa sıkıntı olmaz.

Power kablosu bu, yine de aklında soru işareti kalmasın. 10A 250V, bu max değeri gösteriyor zaten, yine de kendi kablosunu tak, daha kalındır muhtemelen. @tyunusb

Tamamdır hocam tekrardan çok teşekkür ederim