kr4tenz

Uzman
Merhaba forum üyeleri;

Henüz iki üç gün içinde yeni dizmiş olduğum R5 7500F & RX 9070 XT sistem Windows gelip açıldıktan sonra 10 -15 dk içinde kapanıyor, tekrar açtığımda BIOS sıfırlandı uyarısı alıyorum. Tüm parçaları söküp tekrar taktım, uzay montaj denedim. Maalesef hiçbir durumda düzelme olmadı. Bunun ilk kasa toplama deneyimim olduğunu belirtmek isterim. Hangi kablo nereye bağlanır videolarını izleyerek ilerleyip sistemi ayağa kaldırmıştım.

Sistem bileşenleri;
Ryzen 5 7500F işlemci
Asus Prime B650M-R Anakart
Patriot 16 GB RAM
Ekran kartı : Gigabyte RX 9070 XT
High Power Performance 850W 80+ Gold PSU
Zoko Amiral Kasa
Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C CPU Hava Soğutucu
500 GB Kingston Renegade SSD

12669.webp

BIOS bu ekranda takılı kalıyor bazen ve hiçbir şey tepki vermiyor.

12586.webp

BIOS sıfırlanmış durumu.

RAM'lerden şüpheleniyorsak 8x2 GB ise birini takmadan deneyebilir misin? Tek RAM tek Slot'a takılı dene sonra diğer Slot'a takıp dene? Yeni aldığını RAM'lerin model markaları aynı mı Hertz değerlerini kontrol edebilir misin?

Hocam Patriot marka 6000MHz 1x16 GB şeklinde RAM'ler, slot 1 de ve slot 2 de de hep aynı şekilde devam ediyor.
Şimdi aşağıdaki ekran görüntüsü çıktı bununla ilk kez karşılaştım.

Anakart üzerinde yaptığınız kablo bağlantılarını geriden hepsi görünecek şekilde çekip paylaşır mısınız?

@kr4tenz

Hocam onları kontrol ettik arkadaşla ama doğru her şey, yine size çekip gönderirim.

ck6fvzz.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Patriot marka 6000MHz 1x16 GB şeklinde RAM'ler, Slot 1 de ve Slot 2 de de hep aynı şekilde devam ediyor.
Şimdi aşağıdaki ekran görüntüsü çıktı bununla ilk kez karşılaştım.

Hocam onları kontrol ettik arkadaşla ama doğru her şey, yine size çekip gönderirim.
ck6fvzz.jpg

Siz bana ön panel bağlantılarının olduğu çekseniz yeter.