Çözüldü R5 7500F & Sapphire Pulse RX 9060 XT sistem CS2 oynarken yeniden başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Narurer

Çalışkan
  • Anakart:MSİ Pro A620M-B
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9060 XT 16 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Home

Arkadaşlar merhaba, sorunum başlıkta olduğu gibidir. 14.12.2025 tarihine kadar herhangi bir sorun yoktu fakat 15.12.2025 tarihinden beri bilgisayarı açtığımdan beri CS2 oyununda sürekli olarak yeniden başlatmalar yaşadım. gerçekten sinir bozucu olmaya başladı. Minidump'ı bırakıyorum lütfen inceleyebilir misiniz?

Dump: https://drive.google.com/file/d/1C2a1JhSMaemLP3tcyFIthgvm-vWSrQCg/view

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Minidump dosyasında
Kod:
ntkrnlmp.exe
var. RAM kaynaklı bir problemin var gözüküyor. RAM'leri test eder misin? EXPO açtıysan o tetikliyor. Eğer böyle bir şey yoksa RAM'lerin durumunu Memtest86 yapabilir misin?

Bunun dışında bir de güvenlik yerinde "Çekirdek Yalıtımı" bölümünde "Bellek Bütünlüğü" ayarı var.(Buraya arama yerine Çekirdek Yalıtımı yazarak ulaşabilirsin.) O da hata almana neden olabilir. Teker teker denemek lazım. Önce "Bellek Bütünlüğü" ayarı açıksa kapatıp test edip, hala aynı sorun varsa RAM ayarlarını değiştirmek gerekiyor. Yine varsa bu sefer RAM'leri test etmek lazım.
Minidump dosyasında
Kod:
ntkrnlmp.exe
var. RAM kaynaklı bir problemin var gözüküyor. RAM'leri test eder misin? EXPO açtıysan o tetikliyor. Eğer böyle bir şey yoksa RAM'lerin durumunu Memtest86 yapabilir misin?

Bunun dışında bir de güvenlik yerinde "Çekirdek Yalıtımı" bölümünde "Bellek Bütünlüğü" ayarı var.(Buraya arama yerine Çekirdek Yalıtımı yazarak ulaşabilirsin.) O da hata almana neden olabilir. Teker teker denemek lazım. Önce "Bellek Bütünlüğü" ayarı açıksa kapatıp test edip, hala aynı sorun varsa RAM ayarlarını değiştirmek gerekiyor. Yine varsa bu sefer RAM'leri test etmek lazım.

Son düzenleme:
Çözüm
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz şeyleri yaptığımda geri dönüş sağlayacağım. Tekrardan teşekkür ederim.

Hocam merhaba, bellek bütünlüğünü kapatıp CS2 de yaklaşık 1 saat boyunca test ettim ve herhangi bir yeniden başlatmaya rastlamadım. Bellek bütünlüğü açıkken OCCT den 10 dakikalık ram testi gerçekleştirdiğimde errorlar çıkıyordu. Bellek bütünlüğünü kapattıktan sonra yine 10 dakikalık bir testin sonucunda herhangi bir error çıkmadı. Ramleri OCCT'den test etmemin ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum fakat hiç Memtest86 kullanmadığımdan OCCT'yi tercih ettim.

Sorunum çok yüksek olasılıkla bellek bütünlüğünü kapattığımdan dolayı çözüldü. Çok teşekkür ederim hocam. Anlamadığım şey, bu özellik bayadır sorun vermiyordu durduk yere sorun çıkarttı çok garip bir durum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…