Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SercanS

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, sistemimi yeni yükselttim ama çeşitli sorunlar yaşamaktayım. Aktif oynadığım oyunlardan Arc Raiders oynarken PC otomatik rest atıyor, anlık droplar alıyorum. Şüphelenip test yapmaya karar verdim ve OCCT uygulamasını indirdim. CPU test ve Power testte yaşadığım sorunları aşağı iletiyor olacağım.

Olay görüntüleyici de Aldığım Hatalar:
  • AMDRyzenMasterDriverV30
  • TavernComn_1_1 hizmetinin bağlanması beklenirken zaman aşımı (90000 milisaniye) oluştu.
  • Kernel Power 41
  • AMDRyzenMasterDriverV28
  • DistributedCOM 10016
  • DistributedCOM 10005
  • DistributedCOM 10010
  • DistributedCOM 10029

Sistem bilgilerim:

Anakart: MSI Pro B650M-B
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
RAM: Patriot DDR5 6000 MHz 2x16 GB
Ekran Kartı: ASUS Prime Radeon RX 9070 16 GB
Güç kaynağı: Thermalake 650W
Çift monitör

Not: BIOS güncel, driverlar güncel, diskler sıfırlanıp sıfır format atıldı, CMD(DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ile scannow) yapıldı sorun yok. OCCT üzerinden yapılan kısa süreli testlere göre tek problem CPU ve Power'da patlak veriyor, Power testinde oto rest atıyor.

Error 1.webp

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Son düzenleme:
Çözüm

Sipariş verdim, yapacağım testleri ve yeni PSU montajı sonrası tekrar buraya bilgi göndereceğim. Teşekkürler, sorun açık kalsın işlem bitince çözüldüye alacağım. Saygılar.

Selam destek olan herkese bir gelişmeden bahsetmek istiyorum BIOS ayarlarından EXPO XMP ayarlarını kapattım RAM'lerin stok hızı 4800MHz ve hız aşırtmasız şekilde testleri tekrar yaptım sorunun 6000MHz de ihtiyaç olan voltaj değerini kaldıramayan PSU olduğuna kanaat kıldım yeni PSU geldiği ve montaj test yaptıktan sonra gelişmelerden haber edeceğim teşekkürler.

Arkadaşlar selam destekleriniz için teşekkür ederim PSU'm geldi kurulumunu ve testlerini yaptım sorun yok sağlıklı şekilde kullanmaya devam ediyorum iyi akşamlar iyi forumlar dilerim.
Hocam Power testine soktuğunuzda reset atıyor ise PSU zaten sıkıntılı. PSU'nun tam modeli nedir hocam? 2. elde uyguna PSU alabilirsiniz. Olmadı, ekran kartına yük verin. Yani, FurMark testi veya OCCT GPU testi yapabilirsiniz.

2 dakikalık Full yük ekran kartı testinde hiçbir problem yaşamadım thermalake Litepower 650watt PSU var şu an.

FurMark deneyin isterseniz hocam, en az 5dk gibi test edin. Ağır oyunlar oynayın. Birinde reset atması PSU soruna işaret ediyor maalesef.

Peki nedeni ne olabilir? Kusursuz çalışan Power Supply yani, kullandığım ekipmanlarda maksimum yükte 600 bile etmiyor. Önerebileceğiniz PSU modellerinden paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız eski parçalar ne bilmiyorum ama düşük Watt çekiyor ise PSU bunu kaldırabilmiştir. Yani, PSU belli bir Watt'a geçince kaldıramıyor olabilir, zaten kaç yıllık PSU bu? Yaşlanmıştır, bütçeniz söyleyin önerelim. Bu konuda @Yusuf7878 hocam daha iyi yardımcı olur.

Kullandığınız eski parçalar ne bilmiyorum ama düşük watt çekiyor ise PSU bunu kaldırabilmiştir. Yani, PSU belli bir Watt'a geçince kaldıramıyor olabilir, zaten kaç yıllık PSU bu? Yaşlanmıştır, bütçeniz söyleyin önerelim. Bu konuda @Yusuf7878 hocam daha iyi yardımcı olur.

5 dakikalık FurMark testi boyunca hiçbir problem yaşamadım, 16148 score verdi.
Bütçe belirleyemiyorum. Fiyat performans uzun seneler götürebilecek bir PSU olması tercihimdir. Kaliteli fiyat performans ve bilindik marka olmasını tercih ederim. Kullandığım PSU 5 yıl olmuştur.

6 çekirdekte FurMark CPU burner testide yaptım. 3 dakika boyunca olay görüntüleyicide bir problem almadım. Sıcaklık 75 dereceyi geçmedi.

Yani, bu sadece OCCT'de mi hata alıyorsunuz? Oyunları bir oynayın isterseniz, reset atmazsa OCCT ile problem olabilir bilemedim ama Power testinde reset atması şüpheli bir şey. Akım koruyucu gibi aletler kullanıyorsanız, geçici olarak söküp tekrardan öyle test edin.

Yani, bu sadece OCCT'de mi hata alıyorsunuz? Oyunları bir oynayın isterseniz, reset atmazsa OCCT ile problem olabilir bilemedim ama Power testinde reset atması şüpheli bir şey. Akım koruyucu gibi aletler kullanıyorsanız, geçici olarak söküp tekrardan öyle test edin.

Oynadığım orta kalite oyunlarda problem yaşamıyorum. Ama masaüstünde nadir droplar, oyun oynarken oluşan PC resetleri (kernel 41) bana yük anında çöktüğünü ifade ediyor fakat anlayamadığım kısım da FurMark'ta stresste çökmüyor, OCCT Power testinde çöküyor. CPU testlerinde de error veriyor. Tam çözemediğim şey de rest atması Power hatası olabilir, bunu kabul ediyorum ama CPU tarafından aldığım donma drop kısmına anlam verememekteyim.

Buraya yazarken yaptığım testte aldığım sonuç bu şekilde. Olay Görüntüleyicisi'nde de forumda bahsettiğim errorlarin aynılarını yinelediğini görüntülüyorum.

Testleri 2 dakika olacak şekilde yaptığımda.
CPU + RAM testi başlattığımda bu şekilde patlayıp tekrar reset attı kendine.
Düz CPU test yaptığımda sorun görülmemekte.
Linpack test sorunsuz.
Memory test sorunsuz.
3D adaptive test sorunsuz. ( steady Extreme 100 ayarlar)
VRAM %95 Memtest sorunsuz.
Hepsi dahil combine test 1.40 dakikada patladı ve sistem rest attı

Testleri başka sorun var mı yok mu net karar verip ona göre hareket edebilmek için attım. PSU önerilerinize açığım. Lütfen önerilerinizi 8pinli ekran kartı girişine uygun yapınız.

Dosya Ekleri

• problem.webp
    problem.webp
    137,7 KB · Görüntüleme: 39
  • asd4 Sorunsuz.webp
    asd4 Sorunsuz.webp
    93,3 KB · Görüntüleme: 47
  • asd3 sorunsuz.webp
    asd3 sorunsuz.webp
    98,1 KB · Görüntüleme: 59
  • asd2.webp
    asd2.webp
    114,3 KB · Görüntüleme: 49
  • asd1.webp
    asd1.webp
    80,9 KB · Görüntüleme: 46
  • hardproblem.webp
    hardproblem.webp
    112 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
RAM kaynaklı sorunuz var gibi, reset atmana sebep olur mu bilmem ama Memtest86 ile test edin.

Akşam Memtest ile yeniden kontrol sağlaycam fakat OCCT'deki Memory testi sorun çıkarmadığını söylemek isterim.

Kullandığınız eski parçalar ne bilmiyorum ama düşük watt çekiyor ise PSU bunu kaldırabilmiştir. Yani, PSU belli bir Watt'a geçince kaldıramıyor olabilir, zaten kaç yıllık PSU bu? Yaşlanmıştır, bütçeniz söyleyin önerelim. Bu konuda @Yusuf7878 hocam daha iyi yardımcı olur.

Her türlü bir PSU almam gerekecek gibi duruyor. @Yusuf7878 hocam merhaba sistemime uygun gerekenden 1 kademe daha fazla ve güçlü bir PSU önerir misiniz şu an araştırırken karşıma çıkan PSU'yu paylaşıyorum düşünceleriniz nelerdir? Sanırım her türlü 1000'lik bir PSU almam gerek altı ilerleyen dönemlerde düşük kalabilir. https://amzn.eu/d/9Xe0akv

Son düzenleme:
Akşam Memtest ile yeniden kontrol sağlaycam fakat OCCT'deki Memory testi sorun çıkarmadığını söylemek isterim.

Her türlü bir PSU almam gerekecek gibi duruyor. @Yusuf7878 hocam merhaba sistemime uygun gerekenden 1 kademe daha fazla ve güçlü bir PSU önerir misiniz şu an araştırırken karşıma çıkan PSU'yu paylaşıyorum düşünceleriniz nelerdir? Sanırım her türlü 1000'lik bir PSU almam gerek altı ilerleyen dönemlerde düşük kalabilir. https://amzn.eu/d/9Xe0akv
OCCT sürümünü değiştirmeyi denedin mi? Ayrıca PSU bayağı kötü durumda duruyor. Sadece CPU yükteyken 11.700'e düşüyorsa GPU eklenince ne kadara düşer kim bilir.