Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SercanS

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, sistemimi yeni yükselttim ama çeşitli sorunlar yaşamaktayım. Aktif oynadığım oyunlardan Arc Raiders oynarken PC otomatik rest atıyor, anlık droplar alıyorum. Şüphelenip test yapmaya karar verdim ve OCCT uygulamasını indirdim. CPU test ve Power testte yaşadığım sorunları aşağı iletiyor olacağım.

Olay görüntüleyici de Aldığım Hatalar:
  • AMDRyzenMasterDriverV30
  • TavernComn_1_1 hizmetinin bağlanması beklenirken zaman aşımı (90000 milisaniye) oluştu.
  • Kernel Power 41
  • AMDRyzenMasterDriverV28
  • DistributedCOM 10016
  • DistributedCOM 10005
  • DistributedCOM 10010
  • DistributedCOM 10029

Sistem bilgilerim:

Anakart: MSI Pro B650M-B
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
RAM: Patriot DDR5 6000 MHz 2x16 GB
Ekran Kartı: ASUS Prime Radeon RX 9070 16 GB
Güç kaynağı: Thermalake 650W
Çift monitör

Not: BIOS güncel, driverlar güncel, diskler sıfırlanıp sıfır format atıldı, CMD(DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ile scannow) yapıldı sorun yok. OCCT üzerinden yapılan kısa süreli testlere göre tek problem CPU ve Power'da patlak veriyor, Power testinde oto rest atıyor.

Error 1.webp

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Son düzenleme:
Çözüm

Sipariş verdim, yapacağım testleri ve yeni PSU montajı sonrası tekrar buraya bilgi göndereceğim. Teşekkürler, sorun açık kalsın işlem bitince çözüldüye alacağım. Saygılar.

Selam destek olan herkese bir gelişmeden bahsetmek istiyorum BIOS ayarlarından EXPO XMP ayarlarını kapattım RAM'lerin stok hızı 4800MHz ve hız aşırtmasız şekilde testleri tekrar yaptım sorunun 6000MHz de ihtiyaç olan voltaj değerini kaldıramayan PSU olduğuna kanaat kıldım yeni PSU geldiği ve montaj test yaptıktan sonra gelişmelerden haber edeceğim teşekkürler.

Arkadaşlar selam destekleriniz için teşekkür ederim PSU'm geldi kurulumunu ve testlerini yaptım sorun yok sağlıklı şekilde kullanmaya devam ediyorum iyi akşamlar iyi forumlar dilerim.