C26'yı sal o halde, C28'de dediğim timing'ler stabil mi

1763483420755.webp

@Ehwenisher Böyle durum nedir, bakabildin mi, tRP ekstra 32 bak stabil ise öyle kalsın. Diğer değişmen gerekenleri işaretledim.

8 dediğim yerden mi girdin, hangisi yüzünden boot olmuyor ona bir bak. Formüle göre timing verdim, o yüzden 8 aslında o da, tabii CL26 olamadığı için çok önemi kalmadı. TCWL'ye göre bir formül var, TCL-2 = tCWL, 26-2 = 24 oluyor CL26'da, tRCD Wr'de wrwrscl X2, tras = tRC formülü de tWR+tCWL+trcdwr'den 80 = 80 ediyor, bandwith artırıyor yani bu formül.

Çok da önemli değil, neden boot etmediğini bulup, teste diğer Timing'ler ile devam et.

8 dediğim yerden mi girdin, hangisi yüzünden boot olmuyor ona bir bak. Formüle göre timing verdim, o yüzden 8 aslında o da, tabii CL26 olamadığı için çok önemi kalmadı. TCWL'ye göre bir formül var, TCL-2 = tCWL, 26-2 = 24 oluyor CL26'da, tRCD Wr'de wrwrscl X2, tras = tRC formülü de tWR+tCWL+trcdwr'den 80 = 80 ediyor, bandwith artırıyor yani bu formül.

Çok da önemli değil, neden boot etmediğini bulup, teste diğer Timing'ler ile devam et.

Tamam hocam tahmin ettiğim gibi oldu. Trcdwr 8 yüzünden olmadı. Görselde yazdığınız yerden girdim.

O kısım ekstra boot olmuyor ama MSI'de, 16 yazsan bile belki boot etmeyebilir, bug mevcut muhtemelen. Boş ver o yüzden o kısmı, tRP 32 ve diğer Timing'ler stabilse öyle devam et.

Hex değer mi, ondalık mı ona göre de değişiyor ama sıkıntı var MSI'da o kısımda.

Teste aldım şimdi.

Reset attı.