tun4

Uzman
Öncelikle merhaba. Ben internet üzerinden Ryzen 5 7500F satın aldım. Bana piyasadakilere göre farklı görünümde bir islemci geldi.

IMG_20250224_123035.webp

Başka R5 7500F'lerde sağ üstte iki yandaki girintilerde de komponent bulunuyor ancak bana gönderilende yok! Bunun anlamı tam olarak nedir acaba? Diğer R5 7500F'lere kıyasla nasıl bir performans farkı yaratır?

Screenshot_20250224_125013_com_dmall_mfandroid_NHomeActivity.webp

Screenshot_20250224_124937_com_dmall_mfandroid_NHomeActivity.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik tanımlara girmeden cevap vermem gerekirse. Bir farkı yok. Farklı üretim dönemlerinde farklı şekillerde üretilen işlemcilerde bu tür ufak değişiklikler yapılıyor. Bir performans farkı yaratmaz herhangi bir sıkıntı yaratacak durum yok. İçiniz rahat olsun.

Anladığım kadarıyla üretimde değişiklikler yapılmış.
Üst iki yanlarda da bileşenler var;
2429 SUE
Üst iki yanlarda bileşen yok;
2444 PGE
2444 PGK

Normal bir durum diye biliyorum. Ürünü satan firmadan firmaya değişiyor.
satıcılara baktım belli bir tarihten sonra farklı satmaya başlamışlar birkaç kişi daha sormuş bu durumu ama cevaplanmamış.

Teknik tanımlara girmeden cevap vermem gerekirse. Bir farkı yok. Farklı üretim dönemlerinde farklı şekillerde üretilen işlemcilerde bu tür ufak değişiklikler yapılıyor. Bir performans farkı yaratmaz herhangi bir sıkıntı yaratacak durum yok. İçiniz rahat olsun.
Anladım hocam sağ olun, belki ufak tefek performans yada sıcaklığa etkisi olabilir diye düşündüm de.

Anladığım kadarıyla üretimde değişiklikler yapılmış.
Üst iki yanlarda da bileşenler var;
2429 sue.
Üst iki yanlarda bileşen yok;
2444 pge.
2444 pgk.

Satıcılara baktım belli bir tarihten sonra farklı satmaya başlamışlar birkaç kişi daha sormuş bu durumu ama cevaplanmamış.

Sorun olacağını sanmıyorum hocam bu forumda başka bu tarz konular da vardı bir sorun olmadı.
Başka bir forumda da arkadaş senle aynı soruyu sormuş ve satıcı kişi.
Merhaba efendim, üzerinde hiç entegre olmayan modellerde var. Hepsi aynı olmak durumunda değil.
Üretim farklılığı oluyor tabii ki.
Böyle bir cevap yazmış.

Sonuç olarak kodlarından da anladığıma göre ne kadar fiziksel bi farklılık olsa da yeni üretim de değişiklik yapılmış ve benim aldığım ürün biraz da olsa yeni üretim (tarihini bilmiyorum 2024 üretilmiştir 2023 e göre yeni üretim de olabilir).
Eskiden R5 1600 işlemcilerde bu tarz bir şey olmuştu, 1600AF olarak satışa sunulmuştu ben de o zamanlar yeni almıştım nanometresi biraz daha küçüktü piyasada bilinmiyordu ben de bi baktım 1600af diye bir şey çıktı kutuya baktım 1600 af yazıyor öyle bi şanslılığım olmuştu.

Sorun olacağını sanmıyorum hocam bu forumda başka bu tarz konular da vardı bir sorun olmadı.
Başka bir forumda da arkadaş senle aynı soruyu sormuş ve satıcı kişi.
Merhaba efendim, üzerinde hiç entegre olmayan modellerde var. Hepsi aynı olmak durumunda değil.
Üretim farklılığı oluyor tabii ki.
Böyle bir cevap yazmış.
Hmm anladım, teşekkür ederim bilgi için.

Amd işlemcilerin boyutunu aynı tutup eski am4 soketteki soğutucular am5 e uysun hem de plakanın altında daha fazla alan bırakıp performansı artırmayı amaçladığı için bu şekilde bazı ısınmayan bileşenleri işlemcinin plakasının dışına çıkardı diye biliyorum, belki de o bileşenleri plakanın altında boş bir yer varsa oraya çekmişlerdir.