Mesela Edge'de yeni bir sayfa açınca fanlarıın 3-4 saniyeliğine hızlandığını duyuyorum ve coil whine sesine benzer ince bir ses çıkıyor. Neden olabilir?
Bu dediğinizi yapmadan da BIOS üzerinden güzel bir fan ayarı yaparak kesmek mümkün iken performans ayarlarını değiştirmek oyunlarda vs çok küçük de olsa kayıp yaratacaktır. En iyi çözüm BIOS üzerinden fan ayarı yapmaktır.
3 FPS fazla alacağım diye işlemcimi yormaktansa almam daha iyi. Bahsettiğim BIOS üzerinden fan ayarı yapmamak değil. İşlemciyi boşta yormamak. Ayrıca PWM bir fana neden gidip de BIOS üzerinden fan ayarı yapıyorum onu da anlamış değilim. Fan DC olsa neyse.
Güç planı eğer yüksek performansta ise dengeliye alın. 9700X kullanan bir arkadaşta sorunu böyle çözdük. Ayrıca @Afterbyte hocamın dediği gibi sistem eski ise tozlanmadan dolayı ses yapabilir. Temizlikten sonra test et ses devam ediyorsa yağlamanı öneririm (WD-40 sıkmayın).
Bilgisayarı açıp test ettim ilginç ki fandaki ses kesilmiş. Şu anlık ellemeyeceğim tekrar olursa dediklerinizi yapacağım. Teşekkürler @Afterbyte@Yasin Alemdağ
Hocam fan ayarını neden BIOS üzerinden öneriyorsunuz. PWM fanı anakart üzerinden kontrol edemez mi? Benim bildiğim DC fan BIOS üzerinden kontrol edilmeli. Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın.
Hocam fan ayarını neden BIOS üzerinden öneriyorsunuz. PWM fanı anakart üzerinden kontrol edemez mi? Benim bildiğim DC fan BIOS üzerinden kontrol edilmeli. Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın.