Mesela Edge'de yeni bir sayfa açınca fanlarıın 3-4 saniyeliğine hızlandığını duyuyorum ve coil whine sesine benzer ince bir ses çıkıyor. Neden olabilir?
  • ASUS Dual RTX 5060
  • R5 7600

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediğinizi yapmadan da BIOS üzerinden güzel bir fan ayarı yaparak kesmek mümkün iken performans ayarlarını değiştirmek oyunlarda vs çok küçük de olsa kayıp yaratacaktır. En iyi çözüm BIOS üzerinden fan ayarı yapmaktır.

3 FPS fazla alacağım diye işlemcimi yormaktansa almam daha iyi. Bahsettiğim BIOS üzerinden fan ayarı yapmamak değil. İşlemciyi boşta yormamak. Ayrıca PWM bir fana neden gidip de BIOS üzerinden fan ayarı yapıyorum onu da anlamış değilim. Fan DC olsa neyse.

Güç planı eğer yüksek performansta ise dengeliye alın. 9700X kullanan bir arkadaşta sorunu böyle çözdük. Ayrıca @Afterbyte hocamın dediği gibi sistem eski ise tozlanmadan dolayı ses yapabilir. Temizlikten sonra test et ses devam ediyorsa yağlamanı öneririm (WD-40 sıkmayın).

Sistemi alalı 2 hafta civarı oldu. Nihai performanstaydı. Bilgisayarı açınca deneyip döneceğim sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam performanstan kaybetmeyin. BIOS'tan fan ayarı yapın dediğim gibi. Fan sesini de dediğimiz gibi çözebilirsiniz.

Hocam fan ayarını neden BIOS üzerinden öneriyorsunuz. PWM fanı anakart üzerinden kontrol edemez mi? Benim bildiğim DC fan BIOS üzerinden kontrol edilmeli. Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın.

Hocam fan ayarını neden BIOS üzerinden öneriyorsunuz. PWM fanı anakart üzerinden kontrol edemez mi? Benim bildiğim DC fan BIOS üzerinden kontrol edilmeli. Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın.
Anakartın kendi sensörlerini doğrudan okuduğu için BIOS'tan yapmayı tercih ediyorum.

Hayır Thermalright Assassin X 120 Refined SE kullanıyorum videoyu gönderiyorum.

Şu anda Steam'den oyun indiriyorum ve coil whine sesi durmuyor ancak indirmeyi duraklattığımda ses kesiliyor.

Sistemi alalı 2 hafta civarı oldu. Nihai performanstaydı. Bilgisayarı açınca deneyip döneceğim sağ olun.
Fanlar sınırda olabilir örneğin 74 derecede 1600rpm Se 75 derecede 2000 rpm gibi anlık 75 e çıkıp iniyor olabilir