Pday

Çalışkan
Merhaba,

Yeni bir sistem topladım:
  • Ryzen 5 7600
  • RX 9070 XT
  • 32 DDR5 RAM
  • 1 TB M.2 SSD
Arkadaşlar işlemcimin 1080P'de darboğaz yapabileceğini bilerek aldım, çoğunlukla 2K'da single oynarım diye fakat Apex de oynamayı seviyorum. Oyunda test etmek için Apex indirdim fakat oyun menü de dahi donuyor aşırı derecede. Acaba darboğaz mı oluyor diye düşünüp çözünürlük 2K, tüm ayarları full ayarlara çekmeme rağmen aşırı donma mevcut. Sanıyorum ki böyle bir darboğaz olmaz. bunun başka bir açıklaması olmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun sadece DX12 kullanıyor. Bir süre ana menüde veya Firing Range'de bekleyebilir misin? Oyun yükleme ekranında shader paketlerini açıyor ama bazen daha geç sürebiliyor.

Ayrıca grafik ayarlarını kontrol eder misin? 9070 XT ve 1080p olmasından ötürü her şey en yükseğe alınmış olabilir. TAA, Ambient Occlusion ve Volumetric Lightning ayarlarını kapatmanı tavsiye ederim. Texture Budget Limit de Very High üstünde olmasın.

Oyun sadece DX12 kullanıyor. Bir süre ana menüde veya Firing Range'de bekleyebilir misin? Oyun yükleme ekranında shader paketlerini açıyor ama bazen daha geç sürebiliyor.

Ayrıca grafik ayarlarını kontrol eder misin? 9070 XT ve 1080p olmasından ötürü her şey en yükseğe alınmış olabilir. TAA, Ambient Occlusion ve Volumetric Lightning ayarlarını kapatmanı tavsiye ederim. Texture Budget Limit de Very High üstünde olmasın.
Tamam hocam akşam iş dönüşü deneyeceğim. Bir de ekleme yapayım, belli bir süre sonra AMD sürücü zaman aşımı gibi bir hata geliyor ve Apex'in kendine has "apex exited due to a failure of game integrity" tarzında bir hata alıyorum.

Merhaba,

Yeni bir sistem topladım:
  • Ryzen 5 7600.
  • RX 9070 XT.
  • 32 DDR5 RAM.
  • 1 TB M.2 SSD.
Arkadaşlar işlemcimin 1080P'de darboğaz yapabileceğini bilerek aldım, çoğunlukla 2K'da Single oynarım diye fakat Apex de oynamayı seviyorum. Oyunda test etmek için Apex indirdim fakat oyun menü de dahi donuyor aşırı derecede. Acaba darboğaz mı oluyor diye düşünüp çözünürlük 2K, tüm ayarları Full ayarlara çekmeme rağmen aşırı donma mevcut. Sanıyorum ki böyle bir darboğaz olmaz. Bunun başka bir açıklaması olmalı.

Sürücü problemi yaşıyorsun muhtemelen, hangi sürümü kullanıyorsun? BETA sürücü kuruluysa DDU ile temizleyip WHQL imzalı sürücüye geçmen gerek.

Adamda 16 GB VRAM var ve 1080p de darboğaz yaparak oynadığını belirtmiş, ve sen adama Texture Budget Limit de Very High üstünde olmasın demişin :D Bütün ayarları Ultra ya çeksen bile kart kullanımı %99 olmayacak Apex de. Texture Budget Limit Ultra 8 GB altı VRAM için önerilmiyor eğer üstündeyse kökleyin tüm oyunlarda texture kalitesini, 4K monitör varsa bile kökleyin hiçbir sorun olmayacak. 1080P de Texture Budget Limit Ultra yapıp drop yiyorsa sistemi iade etsin bi zahmet.

Sürücü problemi yaşıyorsun muhtemelen, hangi sürümü kullanıyorsun? BETA sürücü kuruluysa DDU ile temizleyip WHQL imzalı sürücüye geçmen gerek.

Adamda 16 GB VRAM var ve 1080p de darboğaz yaparak oynadığını belirtmiş, ve sen adama Texture Budget Limit de Very High üstünde olmasın demişin :D Bütün ayarları Ultra ya çeksen bile kart kullanımı %99 olmayacak Apex de. Texture Budget Limit Ultra 8 GB altı VRAM için önerilmiyor eğer üstündeyse kökleyin tüm oyunlarda texture kalitesini, 4K monitör varsa bile kökleyin hiçbir sorun olmayacak. 1080P de Texture Budget Limit Ultra yapıp drop yiyorsa sistemi iade etsin bi zahmet.
Websitesindeki en son olan Adrenalin 25.11.1 WHQL versiyonu. Daha önceki sürümlere mi güncellesem? Bu arada oynayamadım bile. Oyunun menüsünde dahi feci derecede kitleniyor. Firing rage giriyorum orda da çok sık donuyor. Yani darboğaz gibi değil sanki. 2k en yüksek ayarlarda da oluyor. 1080p de de oluyor.

Web sitesindeki en son olan Adrenalin 25.11.1 WHQL versiyonu. Daha önceki sürümlere mi güncellesem? Bu arada oynayamadım bile. Oyunun menüsünde dahi feci derecede kilitleniyor. Firing rage giriyorum orada da çok sık donuyor. Yani darboğaz gibi değil sanki. 2K en yüksek ayarlarda da oluyor. 1080p de de oluyor.

AMD driver Profil ayarları var ya, onu standart yapıp dener misin, Oyun seçince bir sürü özellik açılıyor onlar uyumsuzluk yapıyor olabilir.

Oyun teknik olarak problemli ve deneme-yanılma yapıyoruz. Söylediğim ayarlar optimize bir oyun deneyimi içindi. Sadece basit bir ayarla bile bu oyun bir şekilde düzelebiliyor. Hatta geçenlerde birisine dosyaları doğrulatarak drop problemini çözmüştük.

Apex'te ekran kartının sürekli %100 kullanımda olmayacağının farkındayım. Ayrıca sistem yetmediği için de bu ayarları yaptırdığımı söylemedim. Tek başına Ambient Occlusion ayarı bile performansa ciddi etkisi oluyor. Ancak bu da drop problemini çözecek diye bir şey yok. Deneme yanılma yapıyoruz. Olmazsa ekran kartı sürücüsünü temizlemeye geçecektik ki sen de aynı öneride bulunmuşsun.

Ayrıca bu sistemle Apex'i bir şekilde oynayamıyor olsaydım sistemi iade etmek yerine Respawn'a ve EA'e ağız dolusu küfür ederdim. Oyunu düzeltmek haricinde her şeyi yapıyorlar.

Apex'de Texture Streaming Budget ayari Low oldugu surece sorun yok. Low'un ustu ayarlarin tek yaptigi sey havuzu buyutmek. Bu bilgiyi de kendiniz ayari degistirdikten sonra videoconfig.txt dosyanizda olan degisiklikleri gorerek dogrulayabilirsiniz. Apex'deki dokular inanilmaz derecede dudak ucuklatici kalitede dokular degil, bu yuzden Insane ayarda bile o havuzu doldurmuyorsunuz. Patates bir HDD'den oynanmadigi surece High bile alinabilir.

1764086073055.webp

Bunun disinda Respawn'in Apex icin olusturdugu Trello sayfasinda boyle bir rapor vardi. Sozde cozmusler, cozum olarak da ''25.9.2'ye gecin'' denmis.

25.11.1'de oldugunuzu soylemissiniz. WHQL surucu degil o. 25.10.2'ye temiz kurulum yapip tekrar deneyin.

Buna ek olarak Apex'de yeni surucu kurulumundan sonraki ilk girisinizin ardindan, oyunu tekrar kapayip acmalisiniz. Bunu yapmadiginiz takdirde sacma sekilde shader cache dosyaniz kaydedilmemis olabiliyor bazen.

Spot Shadow Quality tarzinda bir ismi olan ayar olmasi lazim. Onu da Ultra'nin bir altina alsaniz iyi olur. Ultra ayari pek stabil degil, oyun da yanilmiyorsam bu konuda zaten uyariyordu. Gorsel fark zaten fark edilmeyecek kadar az.

Ana menude kasma olmasi normal bu arada. Baslangic komutlarina +lobby_max_fps 0 girmek durumu biraz daha iyilestiriyor oyun surekli 60 FPS kilitli menuye adapte olmaya calismadigi icin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağınız PSU, nuz kaç waatt. Marka modeli.
Güç kaynağınızı kaç senedir kullanıyorsunuz ömrü tükeniyor veya tükenmiş olabilir.
Yetersiz PSU wattdan kaynaklıda olabilir sorun.

Son düzenleme: