merlyn

Uzman
Arkadaşlar selam,

Benim işlemci boştayken 55-60 derecede geziyor. Bu fazla değil mi? Premiere Pro'dan render aldığımda 98leri falan da görüyor takılıyor donuyor vs. acaba macunu mu yenilemem gerek?

İşlemci: Ryzen R5 7600X
Sıvı soğutucu: NZXT Kraken X73

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin boştaki değil yük altındaki sıcaklığı önemli derler ama yine de sorayım: C durumlarını devre dışı bırakmış mıydın? Bildiğim kadarıyla devre dışı kalması boştaki sıcaklığı arttırıyor. Tabii kapalı değilse kapatıp render altındaki sıcaklığına tekrar bakabilirsin. (Performans kaybı yaratacaktır.)

İşlemcinin boştaki değil yük altındaki sıcaklığı önemli derler ama yine de sorayım: C durumlarını devre dışı bırakmış mıydın? Bildiğim kadarıyla devre dışı kalması boştaki sıcaklığı arttırıyor. Tabii kapalı değilse kapatıp render altındaki sıcaklığına tekrar bakabilirsin. (Performans kaybı yaratacaktır.)
dediğiniz ayara hiç ellemedim hocam

Arkadaşlar selam,

Benim işlemci boştayken 55-60 derecede geziyor. Bu fazla değil mi? Premiere Pro'dan render aldığımda 98leri falan da görüyor takılıyor donuyor vs. acaba macunu mu yenilemem gerek?

İşlemci: Ryzen R5 7600X.
Sıvı soğutucu: NZXT Kraken X73.

Bende aynı işlemciyi Phantom spirit 120 SE ile kullanıyorum boşta aynı değerleri alıyorum OCCT de 95 derece Max oyunlarda ise 70 80 arası bu işlemci çok watt çekiyor ve çok fazla ısınıyor ama bazıları işlemcinin 95 dereceye kadar sorun olmayacağını söylüyor.