berkankaya01

Uzman
Merhaba,

Benim işlemcim R5 7600X, anakartim Gigabyte A620 S2H ve ekran kartım 7600XT. Sıvı soğutmalı DDR5 sistem, fakat son bir aydır bilgisayarım geceden kapatıp sabah direkt açıp oyuna girdiğimde işlemcim 95 dereceye sabitlenip GHz yavaş yavaş düşüyor.

4,7 CPB sayesinde limitlemiştim, işlemcim 0.55'e kadar düşüyor yeniden başlatınca veya 10 dakika bekleyince normal hale geliyor bu işlem CPB açık veya kapalıyken hepsi oluyor. BIOS güncellemesini yaptım ve her şeyi denedim fakat çözüm bulamadım.

İyi sosyaller.

1.webp

Soğutucu modeli nedir? Arızalı olabilir.

Cooler Master MASTERLIQUID ML120L V2 RGB MLW-D12M-A18PC-R2 120 mm İşlemci Sıvı Soğutucu​

İşlemci 95 kadar görüyorsa performans kısıyor sıcaklıktan dolayı. Soğutma sistemini gozden geçir.

Peki nasıl gözden geçirebilirim bilgisayar soğukken açıldığında oluyor bu sabah ilk açıldığında oluyor reset atıyorum düzeliyor bir daha olmuyor, nelere bakmam gerekiyor kasanın içinde.

Cooler Master MASTERLIQUID ML120L V2 RGB MLW-D12M-A18PC-R2 120 mm İşlemci Sıvı Soğutucu​

Peki nasıl gözden geçirebilirim bilgisayar soğukken açıldığında oluyor bu sabah ilk açıldığında oluyor reset atıyorum düzeliyor bir daha olmuyor, nelere bakmam gerekiyor kasanın içinde.
Soğutucu kaç devirde çalışıyor?