Merhaba yaklaşık 4 gün önce yeni bir bilgisayar topladım. Windows 11 kurduğumda bilgisayar mavi ekran vererek kapanmaya başladı. Minidump kontrol edildiğinde ntoskrnl.exe hatası mevcuttu. Windows güncellemelerini yaptıktan sonra bu sorun azalsa da halen mavi ekran hatası alıyorum. Ayrıca oyun oynarken yaklaşık 5-10 dakikalık süreden sonra ekran anlık donup oyundan atıyor. Herhangi bir hata da vermiyor.
Sorunun oyun özelinde olmadığını fark ettim. Valorant, ETS 2 ve başka oyunların hepsinde bu sorun mevcut. Ayrıca oyun dışında nadir de olsa Chrome'da video izlediğim veya şarkı dinlediğim esnada hay aksi diye hata veriyor. Sayfayı yenilediğimde hemen düzeliyor. Olay Görüntüleyicisi'nden baktığımda uygulama kilitlenme olayı başlığında hatalar mevcut. Bu sorunları hızlı bir şekilde çözmemde bana yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.
OCCT testininde herhangi bir hata vermedi. Hiçbir şey olmadı. İşlemci Max 75 derece, ekran kartı da 72 dereceye ulaştı. Bu arada dahili Radeon Tm'yi de kapattığımda sonuç değişmemişti.
00:00:00 - Info - Test schedule started at 2025-04-27 23:37:35
00:00:00 - Info - VRAM - Initializing (Duration : 00:15:00)
00:00:00 - Info - VRAM - Started (Duration : 00:15:00)
00:15:00 - Info - VRAM - Test stopped
00:15:00 - Info - Schedule Completed
00:00:00 - Info - Test schedule started at 2025-04-27 23:55:49
00:00:00 - Info - Power - Initializing (Duration : 00:15:00)
00:00:04 - Info - Power - Started (Duration : 00:15:00)
00:15:00 - Info - Power - Test stopped
00:15:00 - Info - Schedule Completed
yok window11'in 23H2 sürümü kurulduğundan beri hiçbir mavi ekran, çökme veya hata yok. Sanırım onlar windowstan kaynaklıymış. Şuanda sadece oyundan atma var. Bazen olay görüntüleyicisine hata olarak düşüyor.
Tamam olur onu hangi program ile yapmalıyım? Bir de benim aklıma takılan konu ekran kartında sorun olmuş olsa OCCT testi yaparken çökme, hata ve benzeri şeylerle karşılaşmam gerekmiyor muydu?
Belli olmuyor, sentetik testler her sorunu açığa çıkarmıyor, ekran kartını da test edebiliriz.
Önce CrystalDiskMark ile okuma yazma testi yapın, SSD uygulaması ile de sıcaklığını kontrol edin, sorun yoksa dahili GPU'yu tekrar açıp, iGPU"nun çalıştırabileceği bir oyunda test edin, test için başka ekran kartı bulabilirseniz daha iyi olur tabii.