Farenin DPI ve Hz ayarlarını yapıp mutlaka onboard Memory'sine kaydetmeni öneririm. Razer, Logitech gibi mouse yazılımlarını arka planda çalıştırmamak en iyisi.
AM4 tarafında da geçmişte ciddi USB sorunları vardı, yanlış hatırlamıyorsam epey kişi bu konudan şikâyetçiydi. AM5'te de benzer durumlar zaman zaman görülebiliyor. Bunun sebebi büyük ihtimalle AMD işlemcilerin mimarisi. USB kontrolcüsünün bulunduğu IO birimi ile çekirdekler arasında Infinity fabric üzerinden bir iletişim var. Bazı sistemlerde bu yapı USB interruptlarında senkron tutarsızlık yaratabiliyor. Ne kadarlık bir ihtimal bilemem
Intel tarafı ise bu konuda daha monolitik bir yapıya sahip ve yıllardır USB yönetimi açısından daha stabil. Intel tercih edilmesinin sebebi çoğu zaman bu tarz input ve USB kararlılığı oluyor.
Bu arada ben de son zamanlarda işi biraz ileri taşıdım.
komple Windows 7'ye geçtim, dwm kompozitörü kapattım, klasik tema kullanıyorum. Tüm sürücüleri de olabildiğince “raw” hâlde, ekstra yazılımlar olmadan kurdum.
Sonuç gerçekten anlatılacak gibi değil; sistem inanılmaz akıcı. Mouse tepkisi, pencere hareketleri, genel hissiyat bambaşka. Modern sistemlerde alıştığımız o hafif gecikme hissi tamamen yok oluyor. Hatta ekran görüntüsü de ekleyebilirim.
Eki Görüntüle 222186
Eki Görüntüle 222187