Bunun aynısını ben de fark ettim desem?
Sistem ilk geldiğinde arkadaşın evine gittim bendeki RX 9060 XT'yi çıkarıp ondaki RTX 3070 Ti'ı taktım gram fark etmedi. Sonra bendeki 2x16 5600 MHz CL36 RAM'leri çıkarıp ondaki Intel XMP uyumlu G.Skill Ripjaws S5 6000 MHz CL32 RAM'i de taktığım an CS2 %95 oranında iyileşmişti. Görüntüdeki değişimi görene kadar arkadaşım sorun olduğu bile fark etmemişti; bir anda yağ gibi aktı ekran. %5 kullanıcısı beklentisi denip geçilebilir boyutta bir eksiklikti. Sonra benim ekran kartını geri takınca sorunlar geri geldi böylece hem ekran kartı hem RAM sıkıntılı düşüncesi ile ikisini de iade edip RTX 5060 Ti ve XPG 6000 MHz CL30 2X16 GB kaliteli RAM aldık, hop sorunlar geri geldi. Sonrası zaten malum anakart, PSU, CPU, SSD... değişimi şeklinde devam etti ve hiçbiri bir fark yaratmadı.
Özetlemek gerekirse benim de iyileşme gördüğüm tek senaryo NVDIA GPU + Intel uyumlu RAM idi. Evren bana AMD'yi sal diyor sanırım. Ne ekran kartı ne de CPU tarafında yüzümü güldürmedi.
@CRT_User Bir sonraki sistemde Intel + NVDIA tercih edeceğim. Belki o zamana kadar dediğin yeni nesil CPU'lar çıkmış olur zaman gösterecek.
NOT: Başka bir arkadaş birkaç hafta önce bize geldi; RTX 3070 Ti ve ondaki 1x16 6000 MHz RAM'i taktık o 6 ay önceki gibi bir iyileşme bu sefer olmadı. Baktığında aynı ekran kartı fakat RAM'i Intel uyumlu değildi. Bu bilgiyi de vermiş olayım.
Yani çok test yaptım; 6 aylık süreçte ben de yerli yabancı forumları incik cıncık ettim. Intel'e geçiş ile bu tarz sorunları çözenler çokça vardı fakat bir türlü ona şans veremedim. İçimde bir ukte olarak kalacaktır.