Ekran kartı Memory overclock ve sistem bellekleri ve işlemcide overclock veya ayar oynaması var mı?
Hayır hiçbir ince ayar yok.
İlk kurulumu klasik şu şekilde yaptım: BIOS defaults ayarlara çekildi, RAM 6000 Mhz seçildi, chipset ve NVDIA ekran kartı manuel kuruldu, Windows güncellemesi yapıldı, güç ayarı dengeli seçildi, NVDIA denetim masası yüksek performans seçildi, ekran hertz 180 Hz seçildi, BIOS FA4 gelmişti FA5 olarak güncellendi.
Harici olarak denediklerim;
EXPO kapalı/açık
NVDIA 577, 581.09, 581.15, 581.29 sürümleri
Temiz format sil baştan yukarıdaki adımlar uygulandı
Oyunlarda VRR, Vsync, FPS cap deneme yanılma denendi. Vsync ile Rainbow Six Siege, Dying Light ve Starwars BF2'yi akıcı bir şekilde monitörle oynayabiliyorum. Zaman zaman V-sync devre dışı kalıyormuş gibi görüntüde ufak bozulma hissedilebiliyor, ancak bu durum çok kısa sürüyor sonra normal akıcılık devam ediyor. CS2, BF1, BF5, Chivalry ve Titanfall2 ise kesinlikle oynanamaz haldeydi. Vsync ile sabit 180 FPS verdiklerinde bile akıcı olamıyor bunlar. Çok enteresan çözemedim gitti.
Monitör VRR düzgün çalışmıyor gibi hissediyorum. Bazı oyunlar çok optimize olduğu için bunu tolare edebilirken, bazıları oyun motoru hali hazırda sorunlu olduğu için ekstra kötü görüntü veriyormuş gibi hissediyorum. Bu sadece benim düşüncem, eğrisi doğrusu tartışılır. Mesela gigabyte marka anakartımdan şüphelenip
@Recep Baltaş ile Clear cmos vesaire de yapmıştık, baktığında laptop ile bağlantı sağlandığında monitör yine siyah ekran veriyor kapat aç yapınca düzeliyor. En azından bu sorun için anakart şüphesini eleyebildik. Akıcılık ve görüntü bozulması ise hala muamma.
Yani günün sonunda monitör kaynaklı bir şey var, bunu görebiliyorum. Sistemi düzgün çalışan bir monitörle test edemedikçe tam teşhis koyamayacağız gibi duruyor.