Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DenizÇatal

Çalışkan
Merhabalar, konuda yazdığım gibi sorunum bu şekilde. Sistemi yeni aldım. Fortnite'da 2K çözünürlükte oyuna girdiğimde durmadan drop yedim bayağı canımı sıktı, çözümü bulamadım.

Gelişmiş güç ayarlarından PCI-e güç tasarrufunu kapattım, hiç olmazsa belli bir seviye sabitledi ama hala sistemde benzer sisteme sahip kişilerin altında FPS değerleri alıyorum, nedeni nedir?

Sistem bileşenleri:
  • Amd Ryzen 5 7600X
  • Asus B850 Max Gamıng WIFI 6E W
  • Kingston 32 GB 5600MT/s DDR5 CL36 RAM
  • Deepcool LE520 240mm
  • Gainward Python RTX5070
  • MLD M500 Ultra 1TB 7000-4700 MB NVMe 2280 Gen 4x4 SSD
  • NZXT C750 750W
  • AMD EXPO açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunumu defalarca türkçe ingilizce farklı farklı şekillerde aratıp 1 hafta sonunda sorunumun çözümünü bir reddit konusunda buldum . ÇÖZÜM Sorun tamamen fortnite kaynaklı olup fortnite'ın Realtek PCIe 2.5GbE Family Controller driverı ile uyumlu çalışmamasından kaynaklı yaşanmaktadır . Aygıt yöneticisinden sürücüyü devre dışı bırakırsanız her 3 saniyede bir ritmik olarak yaşanan drop sorununu çözüyorsunuz . Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar umarım konuyu bulur .
Merhaba, konuda yazdığım gibi sorunum bu şekilde. Sistemi yeni aldım. Fortnite'da 2K çözünürlükte oyuna girdiğimde durmadan drop yedim bayağı canımı sıktı, çözümü bulamadım.

Gelişmiş güç ayarlarından PCI-e güç tasarrufunu kapattım, hiç olmazsa belli bir seviye sabitledi ama hala sistemde benzer sisteme sahip kişilerin altında FPS değerleri alıyorum, nedeni nedir?

Sistem bileşenleri:
  • AMD Ryzen 5 7600X
  • ASUS B850 Max Gamıng Wi-Fi 6E W
  • Kingston 32 GB 5600MT/s DDR5 CL36 RAM
  • DeepCool LE520 240mm
  • Gainward Python RTX5070
  • MLD M500 Ultra 1TB 7000-4700 MB NVMe 2280 Gen 4x4 SSD
  • NZXT C750 750W
  • AMD EXPO açık.

İşlemci sıcaklığını kontrol edin, 7600X garip bir işlemci.

Dahili GPU kapatın. ReSize BAR açın. CSM kapatın (genelde kapalıdır). Ayrıca EXPO kapalı olarak da test edin.
Csm dışında diğer ayarları yaptım ama ben çift monitör kullanıyorum ve ekran kartına 2 display port takınca bilgisayar biosu bile açamıyor çözüm olarak csmyi açmıştım . Csmyi kaparsam bilgisayarı açma sorununu nasıl çözerim veya nedeni nedir .

İşlemci sıcaklığını kontrol edin, 7600X garip bir işlemci.
İşlemci sıcaklığı konusunda bir sıkıntı yok. Oyuna girdikten sonra en fazla 65-70 derece gördüm.

Açıklamada yazmamışım , ekran kartı her 3-4 saniye aralık ile %90 kullanım ile %70 kullanım arasında yükseliyor ve çakılıyor . Bu anlarda drop yaşanıyor.

Son düzenleme:
CSM dışında diğer ayarları yaptım ama ben çift monitör kullanıyorum ve ekran kartına 2 DisplayPort takınca bilgisayar BIOS'u bile açamıyor çözüm olarak CSM'yi açmıştım. CSM'yi kaparsam bilgisayarı açma sorununu nasıl çözerim veya nedeni nedir?

Çok bir önemi yok. Sistemin açılış süresi yavaşlar. HDMI + DP olarak denediniz mi hiç?

Çok bir önemi yok. Sistemin açılış süresi yavaşlar. HDMI + DP olarak denediniz mi hiç?
Denedim öyle açılıyordu. Şuan bilgisayara uzağım test yaparken detaylıca yazıcam .

Şimdi test ediyorum . Anakartı varsayılan ayarlarına döndürdükten sonra ayarları dediğiniz gibi bırakıp kaydedip çıktım . Tek monitör kullanıyorum . Fortniteda 2k Full ayarda test ettim . İşlemcinin %60larda çalıştığı zamanlarda bile ekran kartı hala %96 kullanım ile %70 kullanım arasında 3-4 saniyede bir düzenli olarak inip çıkmaya devam ediyor . Güç ayarlarından pcıe güç tasarufunu kapattığımı söylemiştim . Ayar kapalıyken oyuna girdiğimde drop yaşanmaya devam ediyor . Ayar açık olarak oyuna girip oyun içinde açarsam droplanma kesiliyor . Sorun ne anlamıyorum kafayı sıyırıcam .

*Ayar açık olarak girip oyun içinde kaparsam droplanma kesiliyor .

Son düzenleme:
Çerçevesizde dener misin?

Tam ekran birçok oyunda stabil olmuyor. Saçma sapan birkaç sorunla bende karşılaşıyordum o yüzden çerçevesiz oynuyorum.
Çerçevesiz ve tam erkan arasında herhangi bir fark yok. Görselde %86 kullanım ile %61 kullanım arasında düzenli git gel yapmaya devam ediyor .

Dosya Ekleri

• 20250808_134745.webp
    20250808_134745.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 60