w00zy

Çalışkan
AMD Ryzen 5 7600X işlemcisini kullanıyorum. İşlemciyi alalı daha 3-4 gün oldu. Tanıdığım birisinden aldım ve biraz OC yaptığını söylemişti. OC güvenemediğim için BIOS ayarlarını sıfırladım fakat bana sadece EXPO = disabled uyarısı verdi, herhangi bir OC ile yapılacak değişiklikten hata vermedi. Herhangi bir uygulama yüklememde 70-75 derecelere fırlıyor. BF6'da ise Ultra ayarlar ve 2K çözünürlükte önceden 90-95 arasında gezinirken BIOS sıfırlama sonrası 84-87 derece bandında geziyor. Bazı oyunlarda CPU kullanımı %72-%90 arasında geziniyor, CPU tam kullanımına şahit olmadım. Sıcaklık değerleri boşta 43-50 derece aralığında. Darboğaz söz konusu olabilir mi veya bu anormal ısınmanın nedeni nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani birçok etken olabilir. Soğutucun iyi tüm fanları düzgün çalışıyorsa RPM ve yüzdelik değer detayları, GHz ve voltaj gibi detaylar ver, muhtemelen PBO açıktır benim öngörüm.

Darboğaz yok. Battlefield'da 2K çözünürlükte %70-%90 arası kullanım değerleri normal.
Bu soğutucu ve macun için sıcaklıklar bir tık yüksek. Pompa hızı kaçta çalışıyor? BIOS sıfırlandıysa işlemci autoya döndüğü için voltajı yüksekte çekebiliyor. Vidaların tam sıkılmış olması da önemli.

Yani birçok etken olabilir. Soğutucun iyi tüm fanları düzgün çalışıyorsa RPM ve yüzdelik değer detayları, GHz ve voltaj gibi detaylar ver, muhtemelen PBO açıktır benim öngörüm.

Soğutucu gayet iyi çalışıyor. BIOS sıfırlamadan önce 130-140W görüyordu ve 90-95 arası sıcaklıklarda geziyordu oyun içinde. PBO falan ayarlamayı bilmediğim için pek OC konularında yokum ne yapmam gerektiğini anlatırsanız her şeyi atabilirim kusura bakmayın.

Darboğaz yok. Battlefield'da 2K çözünürlükte %70-%90 arası kullanım değerleri normal.
Bu soğutucu ve macun için sıcaklıklar bir tık yüksek. Pompa hızı kaçta çalışıyor? BIOS sıfırlandıysa işlemci Auto'ya döndüğü için voltajı yüksekte çekebiliyor. Vidaların tam sıkılmış olması da önemli.

Sıvı soğutma montajında herhangi bir sıkıntı yok. Pompa hızına nereden bakabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu gayet iyi çalışıyor. BIOS sıfırlamadan önce 130-140W görüyordu ve 90-95 arası sıcaklıklarda geziyordu oyun içinde. PBO falan ayarlamayı bilmediğim için pek OC konularında yokum ne yapmam gerektiğini anlatırsanız her şeyi atabilirim kusura bakmayın.

Sıvı soğutma montajında herhangi bir sıkıntı yok. Pompa hızına nereden bakabilirim?

AIDA64 ile bakabilirsin, BIOS'tan bakabilirsin.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-26 004953.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-26 004953.webp
    82 KB · Görüntüleme: 48