Tam olarak nerede? Bulamadım da kusura bakmayın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazıyor ya solda, bilgisayar bölümünün en altında.
Boşta 1.22v olması sanki PBO açıkmış gibi algılatıyor ama buradan pek anlaşılmıyor, işlemciye yük bindiğinde voltaj ve GHz değerlerini anlık görmek lazım. BIOS'tan CBP açık mı kapalı mı buna bakman lazım çünkü o soğutucu ile 80-90 dereceler normal değil ki pompanın da boşta 3000 RPM'lerde çalışması da bir tık fazla.
Onlara nerden ve nasıl bakabilirim peki istediğiniz şeylere ? Evet pompa çok yüksek çalışıyor kulaklık takılıyken bile sesini duyabiliyorum..
Boşta pompanın bu kadar yüksek çalışması dediğim gibi gereksinim duyup kendini yükseltiyor bu sadece voltaj yüksekken olur eğer işlemci ve soğutucu arasında hiçbir problem yoksa. Voltaj yüksekliği de CBP PBO aktifliğinden olur. Bunlara sadece BIOS'tan bakıp açıp kapatabilirsin, anakart ne bilmiyorum ama BIOS görmeden yönlendiremem anakartını söylersen yardımcı olurum, Core Performans Boost ayarını kapatman lazım BIOS girip. Tweaker kısmında olabilir, Advanced bölümünde olabilir anakarta göre değişiyor.
MSI B650M GAMİNG Wi-Fi modelini kullanıyorum. Ben herhangi bir ayar yapmadım hatta aldığımda da BIOS ayarlarını defaulta çekip kaydet ve yeniden başlat yaptığımda sadece EXPO =disabled uyarısı verdi kaydetip yeniden başlattım.
Hemen bakıyorum.CPU, Advanced ya da OC bölümünde Precision Boost Overdrive ya da Core Performance Boost olacak o açıksa kapatın.
Hocam size de çooook teşekkür ederim hem sizin dediğinizi yaptım hemde cesaret alıp forumda aynı sorunu yaşayan bi arkadaşımız vardı aynı anakart aynı işlemcisi olan bi arkadaşımız OC ayarı önermişti cesaretimi toplayıp onu yaptım ve bf6 girdim 2k ultra ayarlarda 60 dereceyi bile Where Minds Meet denedim yine 55-60 derece geçmedi CPU kullanımı ise bf6 da%75-80 arasıydı ,where minds meet de ise %70-%75 arasıydı normal midir ?
Hemen bakıyorum.
Hocam size de çooook teşekkür ederim hem sizin dediğinizi yaptım hemde cesaret alıp forumda aynı sorunu yaşayan bi arkadaşımız vardı aynı anakart aynı işlemcisi olan bi arkadaşımız OC ayarı önermişti cesaretimi toplayıp onu yaptım ve bf6 girdim 2k ultra ayarlarda 60 dereceyi bile geçmedi CPU kullanımı ise %75-80 arasıydı normal midir ?