VfogX

Çalışkan
5 gün önce arkadaşıma eski parçalarımdan bilgisayar topladım. Kasa, PSU, SSD ve anakart dışında hepsi 5 yıl önce topladığım bilgisayarın parçaları. Arkadaşım bilgisayarı Windows üzerinden yeniden başlattıktan sonra Windows açılmadı. Gücü kesip tekrar denediğinde fanlar dönüyor fakat ekran gelmiyordu. Arkadaşım bilgisayarı bana getirdi ve bütün parçaları teker teker test ettim. CMOS pilini çıkartıp ve CMOS CLR pinlerini atladıktan sonra bilgisayar açıldı ve BIOS’a girmeyi başardık. BIOS’tan çıkıp Windows’a girmeye çalışırken tekrar aynı sorunla karşı karşıya kaldık. Her şey çalışıyor fakat Windows açılmıyor, klavye ve mouse’a güç gitmiyor. RAM, SSD ve ekran kartını başkalarıyla değiştirip denedim fakat sonuç alamadım. Tekrardan CMOS pilini çıkartıp pinleri atayıp BIOS’a girdim ve en son BIOS sürümüne güncelledim. Save & Exit dedikten sonra yine Windows açılmadı. Az buçuk deneyimim var fakat sorunları bağdaştıramıyorum. BIOS’a girilebiliyor fakat Windows açılmıyorsa Windows dosyalarında bir sıkıntı vardır ama başka bir SSD denediğimde yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

• İşlemci : R7 2700X
  • Anakart : Prime A520m-R
  • Ekran kartı : Gigabyte RTX 2060
  • RAM : Corsair Vengance 2x16 3200MHz
  • SSD : Hikvision E1000
  • Kasa&Psu : Fazeon F1 650w 80+ bronze

Son düzenleyen: Moderatör: