Herkese merhaba, uzun zamandır bilgisayarımda yaşadığım iki sorun var: Kernel Power 41 (63) ve eventlog 6008 hatası. Genellikle Firefox kullanırken veya masaüstünde durduk yere yaşıyorum bu sorunu. Sizlere bunu yazarken dahi hata alma olasılığım var. Genellikle PC 2-3 saniye donuyor, siyah ekrana düşüyor ve tepki vermiyor. Fanlar da çalışmaya devam ediyor.
Fark ettiğim bir diğer olay ise Windows Fast Startup'un sıfırlanması. PC 8-10 saat kapalı kaldı diyelim, açtığımda normal açılıyor ancak görev yöneticisindeki açık kalma süresi sıfırlanıyor, olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 (63) eventlog 6008 görüyorum.
Şu ana kadar yaptığım şeyler:
Ekran kartını değiştirmek.
Anakartı değiştirmek.
RAM'leri Memtest86 kullanarak DOCP ile ve DOCP olmadan test etmek.
SSD sağlığına da bir iki programla baktım iyi görünüyor, geriye tek PSU ve CPU kaldı. Başka bir işlemciyle de denemiştim ancak donmak yerine PC kendimi yeniden başlatmıştı durduk yere. Herhalde artık PSU'dur diyorum.
Sistemim:
Ryzen 7 2700X.
2x8 Corsair Vengeance 3000MHz RAM.
RX580 Sapphire Nitro+ 4 GB.
750W Cooler Master RS750 80+ Bronze PSU.
CPU Fan: Zalman CNPS4X
Bu bilgisayara alabileceğim en ucuz, ancak sağlam olan PSU önerebilir misiniz? Watt değeri, marka vs. çok anlamadığım için sizlere bırakıyorum.
Adobe Premiere ile render çok yaparım, bazen de arkadaşlara oyun yayını açıyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Gerekirse diye Memtest86 sonucunu da görsel olarak ekledim.
Fark ettiğim bir diğer olay ise Windows Fast Startup'un sıfırlanması. PC 8-10 saat kapalı kaldı diyelim, açtığımda normal açılıyor ancak görev yöneticisindeki açık kalma süresi sıfırlanıyor, olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 (63) eventlog 6008 görüyorum.
Şu ana kadar yaptığım şeyler:
Ekran kartını değiştirmek.
Anakartı değiştirmek.
RAM'leri Memtest86 kullanarak DOCP ile ve DOCP olmadan test etmek.
SSD sağlığına da bir iki programla baktım iyi görünüyor, geriye tek PSU ve CPU kaldı. Başka bir işlemciyle de denemiştim ancak donmak yerine PC kendimi yeniden başlatmıştı durduk yere. Herhalde artık PSU'dur diyorum.
Sistemim:
Ryzen 7 2700X.
2x8 Corsair Vengeance 3000MHz RAM.
RX580 Sapphire Nitro+ 4 GB.
750W Cooler Master RS750 80+ Bronze PSU.
CPU Fan: Zalman CNPS4X
Bu bilgisayara alabileceğim en ucuz, ancak sağlam olan PSU önerebilir misiniz? Watt değeri, marka vs. çok anlamadığım için sizlere bırakıyorum.
Adobe Premiere ile render çok yaparım, bazen de arkadaşlara oyun yayını açıyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Gerekirse diye Memtest86 sonucunu da görsel olarak ekledim.
Son düzenleyen: Moderatör: