Chipset sürücüsünü kaldırıp dener misiniz? Anlık takılma sorununu son zamanlarda aynı işlemci ama 4060 ekran kartı ile yaşıyorum. Chipset kaldırma ve modem üzerinden Cloudflare DNS(GoodbyeDPI kullanıyorsanız da kapatın) kapatmak CS2 tarafında yaşadığım bu takılmayı çözdü. Tabii net emin değilim ama bayağı bugün uğraştım. En son bunları değiştirmek işe yaradı.
DNS tarafı çok oyunculu oyunda işe yarasa da, çoğu oyun başarım vb. için ağ kullanıyor. Cloudflare 1-2 aydır ağır sorunlar var. Zaten 1-2 yıldır ara ara çöküyordu, bir de galiba Discord için insanlar GoodbyeDPI kullanınca sunuculara yüklenme daha fazla olmaya başladı. Normalde basit kullanıcı Cloudflare DNS falan açmayı pek bilmiyor.
Ek olarak takılma sorunu her oyunda oluyorsa sürücüden çok başka bir şey sebep oluyor olabilir. Diğer bileşenleri de belirtin.
Yine de emin olmak adına nvcleanstall ile 569.01 sürücüsüne geri dönün. Kısaca DDU ile kaldırın nvcleanstall ile sürücüyü yükleyin.
DDU ile grafik kartınızın sürücüsünü kalıntı bırakmadan güvenli bir biçimde kaldırabilirsiniz!
İhtiyacınız olmayan (veya istemediğiniz) bileşenleri kaldırarak NVIDIA Driver paketini özelleştirir.
Ek olarak genel bir bakım için bağlantıya bakın.
Kayıt defterini onaran bir yazılım olduğunu sanmıyorum. Temiz kurulum sadece düzelmesini sağlar. Çok kurcalamadıysanız da bozulmaz.
Öncelikle güncelleme kontrolü yapın. Daha sonra dosya temizliği için 1-2 yöntem göstereceğim.
- Anakart sitesinden BIOS, ses ve ağ sürücülerini güncelleyin.
- AMD sitesinden anakart modeline uygun Chipset sürücülerini yükleyin.
- Ekran kartı sürücüsünü emin olmak adına DDU ile kaldırıp, tekrar yükleyin.
Son sürücüde sorun...