Senin hiçbir şeyden haberin yok. Öğrenmiş bir şeyler anlatıyorsun ama tutmuyor. Optimizasyon diyorsun, Cities Skyline ile MMORPG kıyaslıyorsun. Bende seninle vakit kaybediyorum.20 yıllık oyunu savunacak kadar gösterdiğin çabaya yazık. Oyunu iyi kodlayamamışlar diyorum çünkü o dönemlerde MMORPG'ler şimdikilerle aynı değil. CPU'ya gereksiz hesaplamaları ölçeklendirememeleri bütün sistemi zorluyor anlamına gelmiyor.
Knight Prime'ın çıktığı dönemlerde internet cafede milleti seyrederdik. O yıllarda bilgisayar alamayacak fakirdik. Benim bilmediğim bir şey yok. Problemin teknik sorunlarından bahsediyordum.
Evet, gereksiz hesaplamalar ve ölçeklendirememe sorunları...
CPU stres testine girermiş gibi yük altına giriyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Çağrı35
Uzman
Nasıl yani hocam oynadığım oyunlar sistemi zorluyorsa yaşamam gerekmiyor mu ? Tam olarak anlayamadım.Oynadığın oyunlar, sistemi zorlayamadığı için drop yaşarsın. Ekstradan da eski MMORPG'lerde optimizasyon sıkıntısı devam ettiği için düzeltilecek bir durum yok.
Bende 2x8 16 ram var arkadaşımda 32 var ve bana dediği şehirde 25 26 gb değerlerinde ram kullanıyor bu nasıl olabilirSistemi aşırı zorladığı için drop yaşıyor bu arada tam tersi. Şehir merkezinde milyon tane yapılacak fizik işlemi var ve bunların hepsinden CPU sorumlu, yetişemediği için böyle oluyor.
Astrea Virgo
Yetkin
Ekran kartı kullanımı düşük ve neredeyse hiç yokmuş gibi bütün yükü CPU alıyor.Nasıl yani hocam oynadığım oyunlar sistemi zorluyorsa yaşamam gerekmiyor mu ? Tam olarak anlayamadım.
Bende 2x8 16 ram var arkadaşımda 32 var ve bana dediği şehirde 25 26 gb değerlerinde ram kullanıyor bu nasıl olabilir![]()
Oyunun motoru sağolsun, 30 GB RAM bile kullanır.
En son oynadığım bir oyunda hatırlıyorum, 25 GB RAM tüketiyordu.
Çağrı35
Uzman
Valla hocam o zaman artık oyunlara 16 GB az gelecek gibi duruyor çünkü 25 30 kullanması falan çok yüksek değerler bunlar demek ki kasması normal eğer ramden ötürü ise çünkü işlemcim güzel düzeyde.Ekran kartı kullanımı düşük ve neredeyse hiç yokmuş gibi bütün yükü CPU alıyor.
Oyunun motoru sağolsun, 30 GB RAM bile kullanır.Tek çekirdek kullanımına bağlı olduğu için FPS düşer.
En son oynadığım bir oyunda hatırlıyorum, 25 GB RAM tüketiyordu.
Astrea Virgo
Yetkin
Geçen yaz ayında 32 GB RAM'i bu yüzden almıştım. DDR5 sistemler yaygınlaşınca fiyatları da yükselmeye başladı.Valla hocam o zaman artık oyunlara 16 GB az gelecek gibi duruyor çünkü 25 30 kullanması falan çok yüksek değerler bunlar demek ki kasması normal eğer ramden ötürü ise çünkü işlemcim güzel düzeyde.
Çağrı35
Uzman
Peki sanal bellek kurmak ne kadar mantıklı hocam bilgisayara ? Bazı videolar gördüm windows kurulu olan disk'e " gelişmiş sistem ayarları'ndan " ekstra 16GB ram tanımlıyorlar.Geçen yaz ayında 32 GB RAM'i bu yüzden almıştım. DDR5 sistemler yaygınlaşınca fiyatları da yükselmeye başladı.
Astrea Virgo
Yetkin
Astrea Virgo
Yetkin
Yararından çok zararı var.Faydası yüzdelik dilim olarak düşünürsek hocam takribi kaç olur ? Edindiğiniz tecrübenize göre ?