Çağrı35
Uzman
Ne gibi zarar hocam ?
Ne gibi zarar hocam ?
Windows'unuz normalden daha ağır çalışır ve kullandığınız diskin ömründen daha hızlı yersiniz.
Sistem özelliklerinizi bilmeden destek olmamız zor gibi. İşletim sisteminiz nedir? BIOS sürümü ve diğer sürücü sürümleri nedir mesela? Sorun yaşadığınız oyunlar MMORPG oyunlar. Yaşamadıklarınız ise FPS oyunları. Buna bakarak belki sorun ağ kartı sürücünüzde bile diyebiliriz.
Recep hocama katılmakla beraber bazı oyunlarda shader (kaplama-gölgelendirici) önbelleği düzgün yüklenemeyince bu tip sorunlar verebiliyor. Gölgelendirici önbelleğini temizlemeyi de deneyebilirsiniz. Ayrıca sistem gecikmesi de bunu çok etkiler. RAM gecikmesi çok atlanan bir şey mesela. RAM frekansı ve özellikle gecikmesi bu durumları çok etkiler. Örneğin, RTX 4080 sistemde 3200 MHz DDR4 CL16 bellek kullanırsanız o sistemden bir verim alamazsınız. Sıcaklıkta performans kaybı yaşanmaması için çok önemlidir. Eğer yüksek sıcaklıklar ile bilgisayar kullanıyorsanız oyunun ilerleyen saatlerinde bu durumlar yaşanabilir.
Hocam çoğu şeyi denedim. Bazı online oyunlarda takılma yokken bazılarında oluyor. Sistemim yetersiz de değil. Ayrıca anakart RAM işlemci değişti. Şu sorunu bir türlü aşamadım bir çözüm arıyorum.