T&L oyununda sistemi bir hayli iyi olup takılmalar yaşayan çok kişi gördüm. T&L için Shader Preloading ayarını düşüğe çekip oyunu yeniden başlatınca takılmaların azaldığına dair birkaç yerde yazı okumuştum fakat Black Desert için bir fikrim yok açıkçası.

DirectX sürümlerinde bir farklılık gözlemlediniz mi? Atıyorum stutter yapan oyunların 11, yapmayanların 12 (veya tam tersi) olması gibi.

Bu durum AMD ekran kartlarında yaşanıyor, NVIDIA'da DX12 veya DX 11 arasında bir farklılık şu ana kadar hiç ne yabancı ne de Türk forumlarında denk gelmedim.

Oyunların HDD'ye yüklü ise online oyunlarda bu durum sürekli olur. Ayrıca diyelim SSD'ye yüklü. SSD'nin de performansı iyi değilse online oyunlarda sorun oluşturur böyle.

M.2 SSD'ye bile yükledim aynı hocam.

DirectX sürümlerinde bir farklılık gözlemlediniz mi? Atıyorum stutter yapan oyunların 11, yapmayanların 12 (veya tam tersi) olması gibi.

Hayır öyle bir şey olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum AMD ekran kartlarında yaşanıyor, NVIDIA'da DX12 veya DX 11 arasında bir farklılık şu ana kadar hiç ne yabancı ne de Türk forumlarında denk gelmedim.

Masaüstümde AMD, dizüstümde NVIDIA kart var. Böyle bir şey gözlemlemedim ben.
DX sürümleri CPU kullanımlarını da gözle görülür şekilde değiştiriyor. DX12 fazla çekirdekten daha iyi faydalanıyor DX11'e göre.

Masaüstümde AMD, dizüstümde NVIDIA kart var. Böyle bir şey gözlemlemedim ben.

AMD ekran kartlarında bu durum Full DXNAVI ile alakalı olarak bir ara vardı yaklaşık 1 sene öncesinde fakat şu an bilmiyorum ama söylediğin şey kesinlikle AMD ekran kartlarının birkaçında vardı.
İncelemek istersen,

Söylediğinize göre daha güçlü sistemlerde de benzer sorunlar görülüyormuş. Belki de oynadığınız oyunlar stabil değildir.

Yani önceden HDD'ye mi yüklüydü.

Yok hocam SSD'ye yüklüydü sonra M.2 SSD aldım ona temiz kurulum yaptım yine aynı. Yani anlamıyorum çok çok iyi sistemi olan adamda da bu gibi sorunlar olabiliyor ve internetteki rehberlerin hepsini yapmama rağmen çözülmüyor.

Söylediğinize göre daha güçlü sistemlerde de benzer sorunlar görülüyormuş. Belki de oynadığınız oyunlar stabil değildir.

Ona yormak istiyorum :D Çünkü başka online MMO larda falan yapmıyor. Bazı oyunlarda yapıyor bazı oyunlarda yapmıyor kafayı yemelik durum.:mad:

Yok hocam SSD'ye yüklüydü sonra M.2 SSD aldım ona temiz kurulum yaptım yine aynı. Yani anlamıyorum çok çok iyi sistemi olan adamda da bu gibi sorunlar olabiliyor ve internetteki rehberlerin hepsini yapmama rağmen çözülmüyor.

Ona yormak istiyorum :D Çünkü başka online MMO larda falan yapmıyor. Bazı oyunlarda yapıyor bazı oyunlarda yapmıyor kafayı yemelik durum.:mad:
Hocam pardon iyi okumamış. Ben online oyunlarda takılma, donma oluyor sandım.

T&L oyununda sistemi bir hayli iyi olup takılmalar yaşayan çok kişi gördüm. T&L için Shader Preloading ayarını düşüğe çekip oyunu yeniden başlatınca takılmaların azaldığına dair birkaç yerde yazı okumuştum fakat Black Desert için bir fikrim yok açıkçası.

Belki de RAM'i çok kullanıyor.

Hocam pardon iyi okumamış. Ben online oyunlarda takılma, donma oluyor sandım.

Sadece online değil hocam.