Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RUNSKYS

Çalışkan
Arkadaşlar elimde AM4 soket bir anakart var ve anakart almadan sistemimi yükseltmeyi düşünüyorum. Verdiğim sistemde bir sıkıntı yaşar mıyım ve bu işlemciyi stok fan ile kullanabilir miyim? Başka işlemci önerileriniz varsa onları da söylemeniz çok yararıma olur şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Ryzen 7 5700X3D.
Arc B580 12 GB.
2x16 DDR4 RAM.
MSI B450M-A Pro Max II.

Çözüm
AM4 için gayet F/P bir işlemci. Arc B580 ile de herhangi bir sorun, darboğaz vs. yaşamazsın. Stok fanla yeterli bir soğutma olur mu bilmiyorum. Belki şu an kış ayında olduğumuz için sorun yaşamazsın ama yaz aylarında problem olabilir. Ancak öyle çok kaliteli kule tipi soğutucu almak zorunda da değilsin. Orta halli bir kule tipi soğutucu kullanırsan da yeterli olur.
AM4 için gayet F/P bir işlemci. Arc B580 ile de herhangi bir sorun, darboğaz vs. yaşamazsın. Stok fanla yeterli bir soğutma olur mu bilmiyorum. Belki şu an kış ayında olduğumuz için sorun yaşamazsın ama yaz aylarında problem olabilir. Ancak öyle çok kaliteli kule tipi soğutucu almak zorunda da değilsin. Orta halli bir kule tipi soğutucu kullanırsan da yeterli olur.

Çözüm

2-3 ay sonra sıvı soğutma alacağım çok bir sorun çıkarmazsa.

2-3 ay sonra sıvı soğutma alacağım çok bir sorun çıkarmazsa.
Estetik amaçlı alacaksan bir şey diyemem. Ama o işlemci için sıvı soğutmanın şart olduğunu düşünüyorsan, bu yanlış. Kısa vadede AM5'e geçeceksen eğer paranı boşa harcama bence. Muhtemelen alacağın sıvı soğutmanın fiyatının yarısına alacağın bir kule tipi soğutucu da gayet yeterli olacaktır. Ayrıca herhangi bir soğutucu alana kadar geçecek bu 2-3 aylık sürede stok fan yeterli olabilir. Sonuçta artık ülkede sıcaklıklar haziranın sonu temmuzun başı gibi ısınmaya başlıyor.

Estetik amaçlı alacaksan bir şey diyemem. Ama o işlemci için sıvı soğutmanın şart olduğunu düşünüyorsan, bu yanlış. Kısa vadede AM5'e geçeceksen eğer paranı boşa harcama bence. Muhtemelen alacağın sıvı soğutmanın fiyatının yarısına alacağın bir kule tipi soğutucu da gayet yeterli olacaktır. Ayrıca herhangi bir soğutucu alana kadar geçecek bu 2-3 aylık sürede stok fan yeterli olabilir. Sonuçta artık ülkede sıcaklıklar Haziran'ın sonu Temmuz'un başı gibi ısınmaya başlıyor.

Tamamen estetiği yüzünden alacağım kule tipi çok kaba duruyor.