Şu an eski kasa kullandığımdan hava soğutma kullanıyorum. Stoktan daha düşük GHz ile Cinebench R23'te 39K puan alıyorum. 360 mm AIO ile muhtemelen 43K zorlarım. Zaten YouTube'da da 13900K OC 44-45K civarı alıyor, 14900KS ise 45K alıyor. Single core'da rakibi bile yok muhtemelen.
Şu an eski kasa kullandığımdan hava soğutma kullanıyorum. Stoktan daha düşük GHz ile Cinebench R23'te 39K puan alıyorum. 360 mm AIO ile muhtemelen 43K zorlarım. Zaten YouTube'da da 13900K OC 44-45K civarı alıyor, 14900KS ise 45K alıyor. Single core'da rakibi bile yok muhtemelen.
4K da tüm üst seviye işlemciler nerdeyse aynı performansı verir(Bundan dolayı 4k testi yanlış bir değerlendirme dedim) oyun işlemci bağımlılığı azalacağı için(Ekran katın iş yükü artacağı için işlemci bağımlılığı azalıyor). Kaldı ki oyun için en iyi performansı veren işlemci hem X3D avantajı ile hemde tek CCD üzerinde 8 çekirdek sunması ile R7 98000X3D ve ya R7 9850X3D. Eğer işlemci testini oyunlarda kıyas yapacaksanız 1080P - LOW grafiklerde yapılır. Diğer türlü aradaki farkı görmek çok daha zorlaşır(imkansızlaşır). Ben senden stok hali ile bir puan istedim bana gittin YT kaynaklı bir resim attın AMD işlemcilerde OC yapılabiliyor haberin olsun. Senden Cinebench 2026 testi istiyorum burada yarışa girmek için değil sadece meraktan istiyorum tercihen single core da paylaşabilirsin. Yoksa buraya 7 270K Plus koyduk mu amd biraz üzülebilir(multi core - workstation) o konuda