R7 5700X3D yerine Intel'e geçilir mi?

0 almak bana mantıksız gelmeye başladı cidden artık özellikle ram ve ssd kısımlarında gerçekten çok ayrı fiyatlar var mevcuttaki rami XPG Lancer 2*32GB RGB Beyaz(SK Hynix A-die DR) 28k ya aldım tertemiz KFG(1 Yıl). Neredeyse tüm parçalarım için bu sevyede ucuzluk yakaladım arkadaşta tercih edebilir bence hatta işlemci üzerinde test ayağına silikon kalitesini de öğrenirse bence çok daha tatlı olur.

İşlemciyi belirtmemişim R9 9900X

Sen neden elinde AM4 varken ve AM5 geçme planın varken arada bir tane daha soket değiştirme derdindesin ki? Mantıksız.

Sen neden elinde AM4 varken ve AM5 geçme planın varken arada bir tane daha soket değiştirme derdindesin ki? Mantıksız.
AM5 geçmeyi düşünmüyor bence eğer geçecek olursam komple sistem alırım diyor benim anladığım hem bu mesajda hem sonraki mesajlardan.

Hocam AM5'e geçmek şu anda pahalıya denk geliyor. 2 elde de fiyatlar belli, hazır DDR4'de 32 GB ramim varken DDR5'e geçip 32GB bi sistem yaparsam minimum 40 bin TL vermem gerekecek. 5800x3d ve 5700x3d bakıyordum ki 2. elde öyle fahiş fiyatlar ve dolandırıcılar var ki uğraşılmıyor açıkçası. 14600KF baktığımda oldukça ortada olan bir işlemci. AM5'e geçeceğim zaman direkt hazır bir sisteme geçmek istiyorum, şu anki sistemime yapacağım upgrade ile 1 sene daha gitmeyi planlıyorum.

Hocam bence sahte ilanlar açıp R7 5700X 3D'yi çok ucuza koyacağız. 10-20 tane ilan olsa mecburen gerçek satıcılar da bu fiyatı düşürmek zorunda kalırlar.

Direkt elindekiyle durmaya devam et o zaman. Arada Intel almak yapabileceğin en saçma hareket olur. Ayrıca şöyle bir şey de var, zaten AM5'e geçmek 30 lira diyorsun ama sırf elindeki işlemci, anakart ve 32 RAM'i satsan en az 10-15'ini oradan kapatırsın.

Hocam bence sahte ilanlar açıp R7 5700X 3D'yi çok ucuza koyacağız. 10-20 tane ilan olsa mecburen gerçek satıcılar da bu fiyatı düşürmek zorunda kalırlar.
Yok hocam hiç düşüreceklerini sanmıyorum, ilana bakıyorum sen almazsan alma illa biri alacak diye yazmış adam oraya

Hocam teşekkürler, o ilana baktım şimdi iletişime geçeceğim telefon üzerinden.

Bu arada 13-14. nesil Intel için Windows 11 kullanman gerek, E-Core, P-Core yapısı nedeniyle Thread Director, Windows 11 ile en uyumlu şekilde çalışıyor.

Bu arada 13-14. nesil Intel için Windows 11 kullanman gerek, E-Core, P-Core yapısı nedeniyle Thread Director, Windows 11 ile en uyumlu şekilde çalışıyor.
Şu an Windows 10'dayım hocam anakartı da alınca montajlayıp W11 LTSC'ye geçeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…