RebeLKilleR

Başarılı
Yer
Etimesgut/ANKARA
HWiNFO ile kayıt alma ve kaydı görme konusunda destek olur musunuz?

Bir sistemim var, eski sistemi yavaş yavaş upgrade ediyorum, sistem:

Ryzen 7 5800X
Gigabyte B450 Gaming X
G.Skill DDR4 3200MHz CL 16
Samsung 970 EVO Plus 250GB
Sapphire Pulse RX 9060 XT 16 GB
Stock Fan
Dark Sentinel Kasa + PSU

Kasa ve PSU beraberinde değiştireceğim. Soğutucu olarak da kasa değişiminden sonra Cougar Aqua 240mm ARGB takacağım.

Sorunum: Sistemimde GPU yoktu, 9060 XT'yi yeni aldım. Montaj gerçekleştirip temiz kurulum Windows 11 kurdum. Birçok oyuna "daha girerken" bile sistem yeniden başlatıyor kendini. Oyuna giremeden oluyor çoğu zaman. LoL gibi düşük bir oyunda arada sırada yapıyor. Örneğin Battlefield 1 oyununu hiç açamıyorum. World of Tanks oyununu bazen açarken, bazen kısa süre sonra hemen yeniden başlatıyor, ardından açamıyorum. Açılırken reset atıyor. Ama LoL'ü birkaç el oynadıktan sonra yeniden başlatıyor. Bir kere yeniden başlattıktan sonra bu olayı daha sık yapıyor.

5800X'in epey sitesinde sıcaklık sınırı 90 derece diyor ve maalesef CPB ve PBO kapalı olmasına rağmen 90 dereceyi geçiyor. Bu sebeple kapatma ihtimalini deneyeceğim.

Fakat PSU'dan da korkuyorum. 2017 yılında alınmış Dark Sentinel marka kasa ile beraber gelen 600 Watt'lık bir güç kaynağı. 5800X ve 9060 XT'yi rahatlıkla besleyecek kapasitede olmasına karşın sizinle aynı durum var mıdır diye kontrol etmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Edit: Galiba buldum ve kaydettim, hatta Generic Log Viewer isimli programdan açıp kontrol ettim. Tüm değerlere bakmama rağmen ekstrem bir durum göremiyorum. CPU sıcaklığının 90 dereceyi görmesi dışında bir durum yok gibi. Belirli sürelerde bu sıcaklık altında çalışıyor, yavaş yavaş bazı frekanslar düşüyor fakat kapattığı an 90'da bile değilmiş. Bu sebeple anlam veremiyorum.

Yardım edebilecekler için, kaydı alıp World of Tanks oyununda bir el oynamaya çalıştım. Bilgisayar toplam 7 küsur dakika çalışıp yeniden başladı. Tüm bu esnadaki kaydı gönderiyorum ve desteklerinizi bekliyorum. @Recep Baltaş

Drive Linki

Edit 2: Biraz önce de LoL oynarken yükleme ekranında siyah ekran kaldı, Alt+Tab atmaya çalıştığımda Opera ve diğer uygulamalar da tamamen siyah ekranda kaldı ve CTRL + ALT + DEL yapıp oturumu kapatıp yeniden açınca ancak düzeldi, devam ediyorum oynamaya...

Son düzenleyen: Moderatör:
HWiNFO ile kayıt alma ve kaydı görme konusunda destek olur musunuz?

Bir sistemim var, eski sistemi yavaş yavaş upgrade ediyorum, sistem:

Ryzen 7 5800X
Gigabyte B450 Gaming X
G.Skill DDR4 3200MHz CL 16
Samsung 970 EVO Plus 250GB
Sapphire Pulse RX 9060 XT 16 GB
Stock Fan
Dark Sentinel Kasa + PSU

Kasa ve PSU beraberinde değiştireceğim. Soğutucu olarak da kasa değişiminden sonra Cougar Aqua 240mm ARGB takacağım.

Sorunum: Sistemimde GPU yoktu, 9060 XT'yi yeni aldım. Montaj gerçekleştirip temiz kurulum Windows 11 kurdum. Birçok oyuna "daha girerken" bile sistem yeniden başlatıyor kendini. Oyuna giremeden oluyor çoğu zaman. LoL gibi düşük bir oyunda arada sırada yapıyor. Örneğin Battlefield 1 oyununu hiç açamıyorum. World of Tanks oyununu bazen açarken, bazen kısa süre sonra hemen yeniden başlatıyor, ardından açamıyorum. Açılırken reset atıyor. Ama LoL'ü birkaç el oynadıktan sonra yeniden başlatıyor. Bir kere yeniden başlattıktan sonra bu olayı daha sık yapıyor.

5800X'in epey sitesinde sıcaklık sınırı 90 derece diyor ve maalesef CPB ve PBO kapalı olmasına rağmen 90 dereceyi geçiyor. Bu sebeple kapatma ihtimalini deneyeceğim.

Fakat PSU'dan da korkuyorum. 2017 yılında alınmış Dark Sentinel marka kasa ile beraber gelen 600 Watt'lık bir güç kaynağı. 5800X ve 9060 XT'yi rahatlıkla besleyecek kapasitede olmasına karşın sizinle aynı durum var mıdır diye kontrol etmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Edit: Galiba buldum ve kaydettim, hatta Generic Log Viewer isimli programdan açıp kontrol ettim. Tüm değerlere bakmama rağmen ekstrem bir durum göremiyorum. CPU sıcaklığının 90 dereceyi görmesi dışında bir durum yok gibi. Belirli sürelerde bu sıcaklık altında çalışıyor, yavaş yavaş bazı frekanslar düşüyor fakat kapattığı an 90'da bile değilmiş. Bu sebeple anlam veremiyorum.

Yardım edebilecekler için, kaydı alıp World of Tanks oyununda bir el oynamaya çalıştım. Bilgisayar toplam 7 küsur dakika çalışıp yeniden başladı. Tüm bu esnadaki kaydı gönderiyorum ve desteklerinizi bekliyorum. @Recep Baltaş

Drive Linki

Edit 2: Biraz önce de LoL oynarken yükleme ekranında siyah ekran kaldı, Alt+Tab atmaya çalıştığımda Opera ve diğer uygulamalar da tamamen siyah ekranda kaldı ve CTRL + ALT + DEL yapıp oturumu kapatıp yeniden açınca ancak düzeldi, devam ediyorum oynamaya...
Sisteminizdeki Kernel Power 41 hatası ve yeniden başlatma sorunlarınızı çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Güç Kaynağını Kontrol Etmek​

• Güç Kaynağı Yeterliliği: 600W gücündeki PSU'nuz, 5800X ve RX 9060 XT'yi beslemek için yeterli olabilir. Ancak, kalitesiz güç kaynakları sorun çıkarabilir. PSU'nuzun yeterince kaliteli olduğunu ve overload yapmadığını doğrulayın.
  • Bağlantıları Kontrol Edin: PSU'nuzun anakarta ve GPU'ya düzgün bağlandığından emin olun. Yeterli kablolama var mı, bağlantılarda gevşeklik var mı kontrol edin.

2. Isı Kontrolü​

• CPU ve GPU Sıcaklıkları: HWiNFO ile CPU ve GPU sıcaklıklarınızı izleyin. 90 derece, aşırı yüksek bir sıcaklıktır ve sistem kararsızlığına sebep olabilir.
  • Soğutma Sistemini İyileştirin: Mevcut soğutma sisteminizi (stock fan) yükseltmeyi düşünün. Cougar Aqua 240mm ARGB gibi bir sıvı soğutucu kullanmak iyi bir seçimdir.
  • Termal Macun: CPU ya da GPU'nun üzerinde termal macun varsa, değiştirmeyi düşünün. Eski termal macun etkisini yitirmiş olabilir.

3. Sürücü Güncellemeleri​

• GPU Sürücüleri: RX 9060 XT'nin en son sürücülerini AMD'nin resmi web sitesinden indirin ve yükleyin. Yeniden başlatma sorunları genellikle sürücü uyumsuzluklarından kaynaklanabilir.
  • Chipset Sürücüleri: Anakartınızın chipset sürücülerini de güncellediğinizden emin olun.

4. BIOS Ayarlarını Kontrol Etmek​

• BIOS Güncellemesi: Anakart BIOS’unuzu en son sürüme güncelleyin. Bu, yeni donanımların tanınmasında ve stabilite artırmada yardımcı olabilir.
  • Overclock ve Enerji Ayarları: CPU'nuzu ve GPU'nuzu overclock yapmadığınızdan veya enerji tasarrufu ayarlarının en iyi performansı sağlamadığından emin olun.

5. Acil Durdurma Ayarları​

- Acil Durdurma Seçenekleri: Windows’ta 'Güç Seçenekleri' ayarlarından, ‘güç düğmesine basıldığında’ ve 'sistem durması' ayarlarını kontrol edin. ‘Kapatma’ yerine ‘hiçbir şey yapma’ seçeneğini seçin.

6. Oyun Ayarlarını Kontrol Etmek​

- Oyun Ayarları: Oynadığınız oyunların grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Özellikle yüksek kapasiteli kaynak tüketen oyunlarda sorun yaşanabilir.

7. HWiNFO Kayıtlarını Kontrol Etmek​

- HWiNFO ile Analiz: HWiNFO ile aldığınız kayıtlar arasında CPU sıcaklıkları dışında başka anormal bir durum arayın. Hatalı bileşenler veya aşırı yüklenmeler varsa, bu durumları belirtin.

Bu adımları izledikten sonra sorun devam ederse, özellikle PSU'nuzu değiştirmeyi veya sistemin başka bir bileşeninde (anakart, RAM gibi) problem olup olmadığını kontrol etmeyi düşünmelisiniz. Sorunun devam etmesi durumunda ek bilgi ve kayıtlar için bu adımları geçtikten sonra yeniden iletişim kurabilirsiniz.