• Anakart:
  • İşlemci: Ryzen 7735HS
  • Ekran Kartı: RTX 4050 Laptop
  • İşletim Sistemi: Windows 11 23H2

Merhaba,

TUF A15 laptop arada bir mavi ekran hatası vermekteydi, bazı hatalarda BTHPort.sys görünce denemek için Wireless modülü çıkardım. Ona rağmen özellikle bekleme modundan dönüşte rastgele mavi ekran (IRQL , PAGE_FAULT vs.) vermeye devam edince en son denemek amacıyla formatladım ama bu seferde güncelleme yaparken yine hata verdi.

Dump dosyalarından 18 tarihli olan format öncesi, 19 olan ise güncelleme yaparken olan hata ile ilgili.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler,

Dump dosyaları

Dün yine yeniden kurdum, dün hiç bir sorunu yoktu, bu sabah boşta dururken IRQL hatası verdi kendi kendine.

Windbg ile bakınca şudur diyecek bir açıklama yok maalesef.

20.09 dump dosyası

Son düzenleme:
Dosyada yürütülen bir komuta ait bellek alanlarından birindeki pointer'ların bozulduğunu fark ettim (Normal şartlarda 0-1 bit dönüşümü var (1'den 0'a ) ve bu dönüşüm yasal bir dönüşüm değil. Direkt donanım hatası olarak işlemciye ya da RAM'e gidilebilecek bir dönüşüm.) ama bu çok detay olduğu için veya ben kafamda kurmuş olabileceğim için söylemenin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Sürücü doğrulayıcı çalıştırmak isteyebilirsin...

1) Rehber: Windows 11 için Driver Verifier | Sürücü Doğrulayıcı

Merhaba,

Dönüş için teşekkür ederim. Hata mesajları çeşitli olunca en son Memtest te sorun çıkarmadığı halde RAM den şüphelendim, 2 x 16 yerine tek 8 ile görünürde bir sorun olmadı, 8 x 2 = 16 da sorun çıkarmadı, önceki ramlerin ikisinide teker teker denedim yine sorun çıkarmadı ama 16 x 2 = 32 takınca bir süre sonra mavi ekran verdi yine.

Bir anlam ifade eder mi yoksa denk mi geldi bilmiyorum ama.

Güncelleme :

En son olarak şimdilik 2 x 8 = 16 GB RAM (Micron 5600 MHz ramler 4800 MHz olarak) ile kullanılıyor makina.

Gerek yeniden kurulum, program kurulumları ve genel kullanımda en küçük bir sorun çıkarmadı. Memtest ile sorun çıkartmadığı halde beraber takılınca mavi ekranı bir şekilde veren 2 x 16 = 32 GB ( Crucial Basic 4800MHz , yine Micron çipli ) RAMleri garantiye gönderip dönüşe göre gerekirse makinayı da servise göndermeye karar verdim.

Güncelleme #2 :

Ürünü garantiye gönderdim, para iadesi yapmaya karar verdiler. Sorunun sık görülüp görülmediğini sorduğumda kit olarak alınmayan RAM lerde sorun çıkabildiğini belirttiler.

Para iadesi yapıldığı zaman yeni RAM alınıp denenecek.

Son düzenleme: