Njord

Üyecik
Geçenlerde Arctic Liquid Freezer III Pro 360 sıvı soğutma aldım. Bundan önceki soğutmam Thermalright Frozen Prism 240'ti. R7 7700X işlemciyi kullanıyorum. Oyunlarda 95 dereceyi gördüğü için Arctic Liquid Freezer III Pro 360 sıvı soğutmaya geçtim. Stres testi yaptığımda işlemci 92–94 derecelere çıktı. Bu soğutmada bu sıcaklıklar normal mi? Termal macun olarak soğutmanın içinden çıkan MX-6'yı kullandım.

Geçenlerde Arctic Liquid Freezer III Pro 360 sıvı soğutma aldım. Bundan önceki soğutmam Thermalright Frozen Prism 240'ti. R7 7700X işlemciyi kullanıyorum. Oyunlarda 95 dereceyi gördüğü için Arctic Liquid Freezer III Pro 360 sıvı soğutmaya geçtim. Stres testi yaptığımda işlemci 92–94 derecelere çıktı. Bu soğutmada bu sıcaklıklar normal mi? Termal macun olarak soğutmanın içinden çıkan MX-6'yı kullandım.
1776865759319.webp

Montajda tek olan kabloyu kullandım cpu yazan yeri anakartta cpu_fan1 taktım

Eki Görüntüle 242905
Montajda tek olan kabloyu kullandım cpu yazan yeri anakartta cpu_fan1 taktım

3'lü kabloyu kullanmanız daha mantık dahilinde olur, ama şart değil yine de. 3'lüyü kullanırsan Radiator yazanı CPU_Fan portuna, VRM yazanı CPU_Optional ya da Sys_Fan portuna, Pump yazanı da Pump_Fan portuna takmayı ihmal etmeyiniz.

Arctic 360 Pro'larda bir de @Riaki gibi Pump ters monte edeceksiniz, öylesi daha iyi. Bu hali çok başarılı değil, alan bir kesim iade etti o yüzden.

1776866524820.webp

Son düzenleme:
Ee sıvı soğutmadan sonra oyunlar da 95 olan sıcaklık kaça düştü? Şu an kaç derece oyunlar da?

Stres testinin normal kullanım da çoğu yerde görmeyeceğiz nasılsa. Önemli olan boşta ve oyunlar da kaç?

Ee sıvı soğutmadan sonra oyunlar da 95 olan sıcaklık kaça düştü? Şu an kaç derece oyunlar da?

Stres testinin normal kullanım da çoğu yerde görmeyeceğiz nasılsa. Önemli olan boşta ve oyunlar da kaç?
boştayken 35-40-45-50lerdegeziyor arkada google filan vs o tür uygulamalar açık oyunlardada 90 derece filan çıkıyor bazen pubgda mesela
sters testindeki degerlerde böyle
1776869168907.webp

1776869178546.webp

Ryzen 7 7800X3D + LF3 Pro ile Max 61-62 görüyorum. 90 nedir? Montajda sıkıntı olabilir mi?

Yok hocam montajı dogru yaptım jelatinleri filanda söktüm sanmıyorum bu işlemci için fazla ısınıyor diyorlar da ama bu kadarıda fazla geldi bana sogutucuda sıkıntı olma ihtimali var mıdır nasıl anlarız dogru çalıştıgını.

BIOS'u sıfırlayıp güncelledim ve tekrardan yük testi yaptım şu an 75 dereceyi geçmiyor Max W degeri 145 normal galiba şu an.

Son düzenleme:
Yok hocam montajı dogru yaptım jelatinleri filanda söktüm sanmıyorum bu işlemci için fazla ısınıyor diyorlar da ama bu kadarıda fazla geldi bana sogutucuda sıkıntı olma ihtimali var mıdır nasıl anlarız dogru çalıştıgını.

BIOS'u sıfırlayıp güncelledim ve tekrardan yük testi yaptım şu an 75 dereceyi geçmiyor Max W degeri 145 normal galiba şu an.

Siz yine de ters monte işlemine bir şans verin. Bir de bu işlemciyi stokta kullanmayın, ayrı konu açın. PBO+RAM optimizasyonu gerekebilir. Her çip stok değerde optimal sıcaklıklar sunmaz, silikon dahilinde olan bir şey. Ondan önce üçlü aparat ve pump ters monte denemende fayda var. @Riaki görsel paylaşabilir, ona da öyle tavsiye etmiştim. Mümkünse tubes down, radyatöre borular alt kısımdan girmeli. Olamıyorsa da üstten girmesinin sakıncası olmaz, bu montaj şeklinde yer çekimine ve karşı koyan hava basıncına karşı yapılan bir iş var nihayetinde ama göz ardı edilir mevcut mesafede. Sorun çıkartmaz.

Siz yine de ters monte işlemine bir şans verin. Bir de bu işlemciyi stokta kullanmayın, ayrı konu açın. PBO+RAM optimizasyonu gerekebilir. Her çip stok değerde optimal sıcaklıklar sunmaz, silikon dahilinde olan bir şey. Ondan önce üçlü aparat ve pump ters monte denemende fayda var. @Riaki görsel paylaşabilir, ona da öyle tavsiye etmiştim. Mümkünse tubes down, radyatöre borular alt kısımdan girmeli. Olamıyorsa da üstten girmesinin sakıncası olmaz, bu montaj şeklinde yer çekimine ve karşı koyan hava basıncına karşı yapılan bir iş var nihayetinde ama göz ardı edilir mevcut mesafede. Sorun çıkartmaz.

Tamam hocam öyle yaparım PBO için sizi etiketliyim mi siz anlıyorsunuz galiba bu PBO işinden
1776929112501.webp

böyle bi ayar yapsam nasıl olur

Tamam hocam öyle yaparım PBO için sizi etiketliyim mi siz anlıyorsunuz galiba bu PBO işinden
Eki Görüntüle 243084
böyle bi ayar yapsam nasıl olur

Bu şekilde uygulayın, BIOS'ta mA ya da A olmasına göre değerler değişir. Altta yazar, üç sıfır koyman gerekebilir sonuna.

1776948499854.webp

1776948562872.webp

@Njord Global C-State ayarı kapatın, sonrasına All Core -20 VT3 testi alın. Integrated Graphics ayarı da kapatılacak. VT3 geçerse problem yoktur, -25 deneyebilirsin.

VT3:

Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI

y-cruncher - A Multi-Threaded Pi Program

1775150055257.webp

Memory 26G yazılacak, 7200 saniye yeterli. CPU+RAM tıklayın, sadece VT3 tikli olsun. Arka plan boş olacak, bellek temizliği sonrası teste başlanacak. PBO+RAM genel stabilite testidir. GUI sadece arayüzdür, Zip'ten çıkartın Y-Cruncher dosyasını. Sonrasında GUI .exe uzantılı dosyayı, Zip'ten çıkarttıktan sonra klasör içine atınız.

Bellek temizliği: