@stinghardyzz MCR açınca Power Down açıyorsa, MCR ve Power Down kapalı kalsın. Zararı olmaz sana, böyle olması daha iyi.
Tamam böyle kullanıyorum o zaman bu yaptımız ayarla bana ne avantaj ve dezavantaj olucak işlemci bu oyunların başlangıc ekranında gölgelendirici işlerken eskiden 70,75 derece civarındaydı 80 derece çıktı ama gölgelendirici yaptıktan sonra 60 derece civarlarına geri düşüyor normaldir demi

Tamam böyle kullanıyorum o zaman bu yaptımız ayarla bana ne avantaj ve dezavantaj olucak işlemci bu oyunların başlangıc ekranında gölgelendirici işlerken eskiden 70,75 derece civarındaydı 80 derece çıktı ama gölgelendirici yaptıktan sonra 60 derece civarlarına geri düşüyor normaldir demi
Normal evet. 5 GHz boostluyor şu anda, 80-85 çıkması normal, 7800x3D'de ona mani olamazsın, diğer türlü 4.8-4.9 GHz civarında takılacak o zaman, performans kısar @stinghardyzz Dediğim şeyi yapabilirsen 6200 CL26 yapabilirsin. FPS ve %1-0.1 FPS değerleri artıyor, gecikme düşüyor, bant genişliği artıyor, faydası bu. Tepkisellik artışı

@stinghardyzz MCR açınca Power Down açıyorsa, MCR ve Power Down kapalı kalsın. Zararı olmaz sana, böyle olması daha iyi.

@stinghardyzz 6200 CL28-26 yapılabilir bir de, uğraşırım dersen. 6200 CL32 çok da iyi değil A-Die için, RAM'lere doğru üfletebileceğin fazlalık bir fan mevcut mu elinde?

Eki Görüntüle 207775

Bu şekilde
Yok ramlerw üflicek fan yok elimde kasam h9 flow anakart açısımda fanlar ön panelde degil

Normal evet. 5 GHz boostluyor şu anda, 80-85 çıkması normal, 7800x3D'de ona mani olamazsın, diğer türlü 4.8-4.9 GHz civarında takılacak o zaman, performans kısar @stinghardyzz Dediğim şeyi yapabilirsen 6200 CL26 yapabilirsin. FPS ve %1-0.1 FPS değerleri artıyor, gecikme düşüyor, bant genişliği artıyor, faydası bu. Tepkisellik artışı
Yaptımız ayarlara cpu veya ramlerin ömrüne bi etkisi var mı veya arıza ileride yaparmı

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    4,9 MB · Görüntüleme: 36
Yapalım ama ramlere bakıca fanım yok

Tamam ozaman bu ayarlarla kullanıcam bi sorum bios ıpdate yaptımda ayarlar sıfırlanırmı sıfırlanırsa update etmiyim
Update yapınca sıfırlanır, Tools-ASUS User Profile kısmında Save profile 1 olarak kaydedebilirsin, bir de USB'ye atabilirsin bu profili, BIOS güncelleme sonrası bellekten geri atabiliyorsun ayarları. Clear CMOS yapsan da ayarlar silinir, BIOS güncelleme yapsan da silinir yani, kaydetmen lazım USB'ye ya da User Profile kısmına. @stinghardyzz

Power down kapatabildim bu arada ayarlar dogrumu mcr açayım mı kalsın mi simdilik

Update yapınca sıfırlanır, Tools-ASUS User Profile kısmında Save profile 1 olarak kaydedebilirsin, bir de USB'ye atabilirsin bu profili, BIOS güncelleme sonrası bellekten geri atabiliyorsun ayarları. Clear CMOS yapsan da ayarlar silinir, BIOS güncelleme yapsan da silinir yani, kaydetmen lazım USB'ye ya da User Profile kısmına. @stinghardyzz
Dedigin şeyi nasıl yapıcamı bilmiyorum

Bu kısım mı

Burası böyle

Şu ayarı 5 yapmamı önerirmisin chrome falan girdinde fanlar genelde hep anlık 60 derecelere cıkıyor ve rahatsız ediyor sonra 50 geri düşüyor uzun zamandır böyle bu ayarı acınca fanlar anlık hızlanmıyor sen nediyorsun

Bu pompa hızı orta hızlarda calısıyor genelde böyle kalması full speedden daha mı iyi acaba önceki sıvı sogutmalırımda hep full speed calısırdı

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    4,6 MB · Görüntüleme: 26
  • image.webp
    image.webp
    4,5 MB · Görüntüleme: 25
  • image.webp
    image.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 22
  • image.webp
    image.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 24
  • image.webp
    image.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 23
  • image.webp
    image.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 24
  • image.webp
    image.webp
    4,7 MB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Power down kapatabildim bu arada ayarlar dogrumu mcr açayım mı kalsın mi simdilik

Dedigin şeyi nasıl yapıcamı bilmiyorum

Bu kısım mı

Burası böyle

Şu ayarı 5 yapmamı önerirmisin chrome falan girdinde fanlar genelde hep anlık 60 derecelere cıkıyor ve rahatsız ediyor sonra 50 geri düşüyor uzun zamandır böyle bu ayarı acınca fanlar anlık hızlanmıyor sen nediyorsun

Bu pompa hızı orta hızlarda calısıyor genelde böyle kalması full speedden daha mı iyi acaba önceki sıvı sogutmalırımda hep full speed calısırdı
1764848924467.webp

@stinghardyzz Load USB drive kısmından yukleniyor, kısım doğru. Pump_fan kısmını full speed çek, cpu_fan ve sys_fan olanlar turboda kalsın, tek tek PWM yap hepsini bir de, Level 0 kalırsa tepkiselliği artar, ivmelenme artar yani, sesten çok rahatsız değilsen 0 kalacak o kısım.

@stinghardyzz MCR-PDM ikisi de Disabled kalsın, training 30 sn sürüyor zaten, uzun vade daha iyi ikisinin kapalı durması.